Διεθνές τουρνουά παλαίμαχων ποδοσφαιριστών στο γήπεδο Αφάντου Ρόδου: μια γιορτή του ποδοσφαίρου!

Διεθνές τουρνουά παλαίμαχων ποδοσφαιριστών στο γήπεδο Αφάντου Ρόδου: μια γιορτή του ποδοσφαίρου!

Διεθνές τουρνουά παλαίμαχων ποδοσφαιριστών στο γήπεδο Αφάντου Ρόδου: μια γιορτή του ποδοσφαίρου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1139 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Δρ. Στέλλα Π. Βουτσά
Καθηγήτρια Φιλόλογος Γενικού Λυκείου Αφάντου Ρόδου

Το περασμένο Σάββατο, 1η Απριλίου 2023, έλαβε χώρα στ’ Αφάντου και, γενικότερα, στο νησί μας, ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός: το διεθνές τουρνουά παλαιμάχων ποδοσφαιριστών προερχομένων από τέσσερις χώρες: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ελλάδα.

Είχα την τύχη να το παρακολουθήσω από κοντά και σας διαβεβαιώνω ότι επρόκειτο για μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου! Και στους τέσσερις αγώνες που διεξήχθησαν επικράτησε το «ευ αγωνίζεσθαι», η ευγενής άμιλλα, το φιλικό κλίμα, χωρίς ίχνος εντάσεων, εμπάθειας και φανατισμού.

Αποδείχθηκε, λοιπόν, για μία ακόμη φορά ότι, όταν το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» παραμένει υγιές, αυθεντικό κι αλώβητο, ο αθλητισμός -και στην προκειμένη περίπτωση το ποδόσφαιρο- ενώνει κι αδελφώνει τους λαούς και συσφίγγει τις σχέσεις και τους δεσμούς μεταξύ τους.

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Ουγγαρίας, όμως εκείνο που τελικά κέρδισε πιο πολύ τις εντυπώσεις ήταν η ελληνική φιλοξενία. Η ελληνική φιλοξενία στην οποία η χώρα μας έχει μακραίωνη παράδοση!

Πράγματι, όλοι οι συμμετέχοντες από τις ξένες χώρες δεν έπαψαν στιγμή να επαινούν τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο φιλοξενήθηκαν και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα του νησιού, δοκιμάζοντας ασφαλώς και την τοπική γαστρονομία (όπως π.χ. τα δεκάδες σουβλάκια που προσφέρθηκαν απλόχερα στα μέλη των αποστολών στο γήπεδο μετά τον αγώνα).

Παντού όλοι μιλούσαν για τη ζεστασιά και τη θέρμη με την οποία έγιναν δεκτοί. Μια ανοιχτή αγκαλιά, λοιπόν, περίμενε τις ξένες αποστολές, η οποία κορυφώθηκε στην τελετή λήξης και απονομής των βραβείων το Σάββατο το βράδυ με πλούσιο φαγητό, ελληνική μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Με άλλα λόγια, μια βραδιά γεμάτη ελληνική κουλτούρα!

Θερμά συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Αφάντου για την άρτια υλοποίηση αυτής της πολύ αξιέπαινης πρωτοβουλίας, η οποία, συγχρόνως, προβάλλει και το νησί μας διεθνώς.

Συγχαρητήρια, επίσης, και στον δήμο Ρόδου για τη στήριξη σε μια τέτοια αξιόλογη προσπάθεια που έγινε τόσο αθόρυβα, αλλά και τόσο ουσιαστικά. Ένα ακόμη «μπράβο» και σε τοπικούς επιχειρηματίες-χορηγούς για την αφιλοκερδή προσφορά τους.

Επόμενος σταθμός σύσφιγξης των σχέσεων μέσω της «στρογγυλής θεάς», η Σλοβενία, το φθινόπωρο του 2023. Λέτε να πάμε;

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Συνεχίζονται οι επαφές, «χτίζει» το νέο ρόστερ

Αήττητος ο Αλέξανδρος Φάρελλ, κέρδισε και τον Miroslav Serban στην Αγγλία!

Ξανά στη Χαλκίδα οι Δωδεκανήσιοι για το Πανελλήνιο στίβου Κ16

Τα αποτελέσματα στις ημερίδες του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Α.Ε. Κατταβιάς: Επέστρεψε ο Διακοηλίας

Λάουρα κι Ελιμπιόνα Ζενέγια συμμετέχουν στα «Τοφάλεια»

Αγιος Ισίδωρος: Ανανέωσε και ο Στελλάς

Ποδόσφαιρο: «Έφυγε» από τη ζωή ο Μικές Ρήγας