Έντονες διαμαρτυρίες από τους ταξιτζήδες στη Ρόδο

Έντονες διαμαρτυρίες από τους ταξιτζήδες στη Ρόδο

Έντονες διαμαρτυρίες από τους ταξιτζήδες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 12326 ΦΟΡΕΣ

Συγκεντρώθηκαν αυτή την ώρα στην πλατεία Δημαρχείου

Πάνω από διακόσια ταξί βρίσκονται εδώ και περίπου μία ώρα στην πλατεία δημαρχείου με τους ταξιτζήδες να έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Τροχαία Ρόδου, διαμαρτυρόμενοι για την επέκταση της εταιρίας uber στη Ρόδο.

 

Δεκάδες ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί είναι αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στην πλατεία Δημαρχείου, έχοντας παρατάξει πάνω από διακόσια ταξί (σ.σ. χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία), την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποί τους βρίσκονται στην Τροχαία Ρόδου, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους, για να κάνουν την καταγγελία τους αλλά και να υποβάλουν μηνύσεις για να εφαρμοστεί ο νόμος, όπως λένε. Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Τροχαίας μετέβησαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ταξί Ρόδου κ. Θεοδόσης Καστανίδης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί «Ρόδος», κ. Σάββας Χατζηγεωργίου καθώς και ο Πρόεδρος του Ράδιο ταξί «Διαγόρας», συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους, κα Ασημένη Βεργή και κ. Κώστα Χαλκιά. Σημειώνεται ότι στην Τροχαία ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου, λόγω της αρμοδιότητας που έχει για τις συγκοινωνίες.

 

 

Η ατμόσφαιρα στον κλάδο των αυτοκινητιστών της Ρόδου είναι φορτισμένη αφότου έγινε γνωστό ότι η Εταιρία θέλει να επεκταθεί και εδώ και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν παράνομη-όπως υποστηρίζουν-λειτουργία της στο νησί.

Μιλώντας στη «Ρ», πριν από λίγο, ο Πρόεδρος κ. Καστανίδης, δήλωσε για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στον κλάδο: «Ήρθε μία Εταιρία η οποία λέει ότι είναι νόμιμη και δουλεύει με 36 ευρώ και πριν λίγο σταματήσαμε ένα αυτοκίνητο το οποίο έφερε από το Φαληράκι εδώ με 20 ευρώ και έχουμε αποδεικτικά στοιχεία με κινητό ξένης τουρίστριας ότι πήγε από το Paradise στο αεροδρόμιο με 20 ευρώ.

Αυτό το δουλεύω με 36 ευρώ δεν υπάρχει. Ένα πράγμα θα πω: αυτοί θα φύγουνε, πολύ γρήγορα, νύχτα από το νησί μας. Δουλεύουνε παράνομα εκατό τοις εκατό. Έχουμε αποδεικτικά στοιχεία, η δικηγόρος μας είναι μέσα (σ.σ. στην Τροχαία), κάνει μηνύσεις. Να φύγουνε γρήγορα από το νησί μας. Δεν θα διαλύσουν τον τουρισμό».

«Ή αυτοί ή εμείς», διαμηνύει ο Πρόεδρος, δηλώνοντας ότι είναι ανυποχώρητοι ενώ ο Γραμματέας του Συνδέσμου, κ. Μανώλης Διακοσταμάτης, επίσης με δήλωσή του στη «Ρ», προμηνύει ότι οι κινητοποιήσεις τους θα είναι μεγαλύτερες και από αυτές του 2011 αφού οι υποσχέσεις που είχαν πάρει πήγαν στο καλάθι των αχρήστων.

Οι ταξιτζήδες εξακολουθούν να βρίσκονται στην πλατεία Δημαρχείου, με παρατεταγμένα τα αυτοκίνητά τους και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν. Σημειώνεται ότι τόσο ο Σύνδεσμος όσο και ο συνεταιρισμός έχουν μεριμνήσει ώστε να καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης να υπάρχουν ταξί ασφαλείας ώστε να εξυπηρετούν έκτακτα και επείγοντα περιστατικά μετακίνησης στο νησί.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου

Μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το Πάσχα