Ρόδος: Πέντε γυναίκες, ένας άντρας και δύο ανήλικοι ρομά είχαν ρημάξει δεκάδες σπίτια σε διαρρήξεις

Ρόδος: Πέντε γυναίκες, ένας άντρας και δύο ανήλικοι ρομά είχαν ρημάξει δεκάδες σπίτια σε διαρρήξεις

Ρόδος: Πέντε γυναίκες, ένας άντρας και δύο ανήλικοι ρομά είχαν ρημάξει δεκάδες σπίτια σε διαρρήξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1252 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών της Ρόδου βρίσκονται συνολικά οκτώ άτομα τα οποία φέρονται να είναι οι δράστες κλοπών και διαρρήξεων που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές του νησιού μας.

Πρόκειται για πέντε γυναίκες και έναν άνδρα ενηλίκους Ρομά καθώς και δύο ανήλικα παιδιά τα οποία συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου μετά την έφοδο που έγινε στον καταυλισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει ομάδα και λειτουργώντας με συγκεκριμένο τρόπο πραγματοποιούσαν κλοπές και διάρρηξης σε σπίτια κυρίως χωριών της Ρόδου.

Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή.

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εξαρθρώθηκε χθες (27 Απριλίου 2023) από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή Καρακόνερο, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές στη Ρόδο.

Συνελήφθησαν οκτώ ημεδαποί, ηλικίας από 13 έως 41 ετών κατηγορούμενοι για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της σύστασης - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Όπως εξακριβώθηκε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, τουλάχιστον κατά το τελευταίο πεντάμηνο, οι κατηγορούμενοι διέπραξαν επτά κλοπές μεταξύ άλλων από κατοικίες και επιχειρήσεις στη Ρόδο, καθώς και μία ληστεία σε βάρος ημεδαπού, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Αναλυτικότερα, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση στοιχείων σκιαγραφήθηκε ο τρόπος δράσης των κατηγορουμένων (modus operandi) και διαπιστώθηκε ότι είχε συσταθεί εγκληματική ομάδα με αρχηγό γυναίκα και ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών, παρουσιάζοντας διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσαν χρήματα -
αντικείμενα από διάφορες επιχειρήσεις, κατοικίες και πολίτες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

 

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης