Ανυποστήρικτη κρίθηκε η έφεση 48χρονου Καλύμνιου για ναρκωτικά

Ανυποστήρικτη κρίθηκε η έφεση  48χρονου Καλύμνιου για ναρκωτικά

Ανυποστήρικτη κρίθηκε η έφεση 48χρονου Καλύμνιου για ναρκωτικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10072 ΦΟΡΕΣ

Ανυποστήρικτη κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, η έφεση που είχε ασκήσει 48χρονος κατηγορούμενος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών από δράστη μη τοξικομανή.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από πέντε χρόνια στην Κάλυμνο οπότε και είχαν συλληφθεί έξι άτομα, όμως τελικά σε δίκη παραπέμφθηκαν μόνο οι τέσσερις, ο 48χρονος, ένας 24χρονος, ένας 33χρονος και ένας 30χρονος.

Τον Οκτώβριο του 2019, οι τέσσερις άνδρες δικάστηκαν (σε πρώτο βαθμό) από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο έκρινε ένοχους τους τρεις και αθώο τον τέταρτο κατηγορούμενο.

Πιο αναλυτικά, το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 48χρονο για κατοχή και αγορά ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο 48χρονος άσκησε έφεση η οποία εξετάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο την απέρριψε ως ανυποστήρικτη καθώς ούτε κατηγορούμενος ούτε κάποιος συνήγορός του εμφανίστηκε ενώπιόν του.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν στις 16 Αυγούστου 2018 το απόγευμα όταν αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαδοχικές «εφόδους» στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρήκαν συνολικά περισσότερα από 400 γραμμάρια χασίς, ζυγαριές, εργαλεία χρήσης ναρκωτικών ουσιών, μαχαίρια κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά από την αστυνομία, πέντε ημεδαποί ηλικίας (σήμερα) 24,30,30, 32 και 33 ετών φέρονταν να είχαν ως βασικό προμηθευτή κάνναβης τον 48χρονο συγκατηγορούμενό τους από τον οποίο και φέρονταν να παίρνουν ποσότητες τις οποίες και στη συνέχεια πωλούσαν ή αγόραζαν μεταξύ τους.

Έτσι στις 16 Αυγούστου 2018 το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν διαδοχικοί έλεγχοι στους εμπλεκόμενους, καθώς και έρευνες στις κατοικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συγκεντρωτικά:

• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 401,1 γραμμαρίων
• 13 ναρκωτικά δισκία
• 2 ζυγαριές ακριβείας
• 3 θρυμματιστές κάνναβης

• 3 μαχαίρια-σουγιάδες
• 6 κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 125,10 ευρώ, ως προερχόμενο από εγκληματική δραστηριότητα

Σημειώνεται πως οι περισσότερες ποσότητες ναρκωτικών βρέθηκαν στην κατοχή του 48χρονου και συγκεκριμένα 384 γραμμάρια κάνναβης, 3 μαχαίρια και τα 13 ναρκωτικά χάπια τα οποία και οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού