Με πέντε χρόνια κάθειρξη «πλήρωσε» 34χρονος την αρπαγή 1000 ευρώ από ηλικιωμένο

Με πέντε χρόνια κάθειρξη «πλήρωσε» 34χρονος την αρπαγή 1000 ευρώ από ηλικιωμένο

Με πέντε χρόνια κάθειρξη «πλήρωσε» 34χρονος την αρπαγή 1000 ευρώ από ηλικιωμένο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 668 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 5 ετών επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) σε 34χρονο, ο οποίος αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ με τη βία, από 84χρονο καταστηματάρχη στην Κάλυμνο και τράπηκε σε φυγή!

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Μαΐου 2022 και ο 34χρονος που βρέθηκε αντιμέτωπος με το αδίκημα της ληστείας, συνελήφθη την επόμενη ημέρα το πρωί από λιμενικούς, την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής προκειμένου να αναχωρήσει από την Κάλυμνο!

Η δίκη του έγινε προχθές και ενώπιον του δικαστηρίου ο 34χρονος δήλωσε πως δεν είχε αντίληψη του τι έκανε, καθώς νωρίτερα είχε καταναλώσει ποσότητες διαφόρων ναρκωτικών χαπιών και αλκοόλ.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Βάνας Περρή, του επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 34χρονος ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για παρόμοια αδικήματα, μετέβη στις 20 Μαΐου 2022 το πρωί στο παντοπωλείο που διαθέτει ο 84χρονος στην Κάλυμνο.

Εκεί αφού έριξε στο πάτωμα τον ηλικιωμένο άνδρα, αφαίρεσε ο 34χρονος μέσα από το παντελόνι του το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου από τον ηλικιωμένο άνδρα την ίδια ημέρα το απόγευμα.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου ενώ ενημερώθηκαν και οι λοιπές διωκτικές αρχές.

Έτσι στις 21 Μαΐου 2022 το πρωί, λιμενικοί που διενεργούσαν ελέγχους στο λιμάνι Καλύμνου εντόπισαν τον 34χρονο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής και να αναχωρήσει από το νησί.

Ο 34χρονος συνελήφθη από τους λιμενικούς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω όπου κινήθηκε σε βάρος του η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών