Θλίψη και συγκίνηση στη Ρόδο: Έφυγε από τη ζωή ο Μπάμπης Σαρρής

Θλίψη και συγκίνηση στη Ρόδο: Έφυγε από τη ζωή ο Μπάμπης Σαρρής

Θλίψη και συγκίνηση στη Ρόδο: Έφυγε από τη ζωή ο Μπάμπης Σαρρής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 11985 ΦΟΡΕΣ

Είχε διατελέσει σε κορυφαίες συνδικαλιστικές θέσεις και είχε έντονη αντιδικτατορική δράση

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, ο συμπολίτης μας  Μπάμπης Σαρρής, ο οποίος είχε αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση επί πολλές δεκαετίες στο νησί μας. Η κηδεία του θα γίνει στην 1 το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Μαϊου, από τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στις Καλυθιές.

Ο Μπάμπης (Χαράλαμπος Σαρρής) είχε γεννηθεί στο νησί της Κω. Έχασε τη μητέρα του όταν ήταν σε μικρή ηλικία. Ο πατέρας του ήταν ιερέας και μετατέθηκε από την Κω στη Ρόδο.

Ο ίδιος πολιτικοποιήθηκε ιδαίτερα έντονα στην περίοδο της δικτατορίας, δίνοντας μάχη για τις ιδέες και τις απόψεις του μέσα από τις οργανώσεις νέων που μάχονταν τότε ενάντια του καθεστώτος.

Εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια στον ΟΤΕ, όπου επίσης ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση και αντίστοιχα μέχρι και τη θέση του γενικού γραμματέα της διοίκησης του ΕΚΡ (για τέσσερα χρόνια επί προεδρίας του Γιάννη Σαρικά) ενώ  υπηρέτησε επίσης για πολλά χρόνια και σε διάφορες θέσεις της ΟΜΕ ΟΤΕ και της διοίκησης του ΕΚΡ.

Το τελευταία χρόνια  αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας και για τον λόγο αυτό είχε αποσυρθεί από τα κοινά.

 

Συλλυπητήριο του  Βασίλη Υψηλάντη

«Η είδηση της απώλειας του Μπάμπη Σαρρή με έχει γεμίσει θλίψη. Έχασα τον καλόκαρδο φίλο και μεγάλο αγωνιστή των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με την έντονη και συνεπή συνδικαλιστική του δράση. Πορεύτηκε στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 μαζί μου και και με την ανεξάρτητη νομαρχιακή μας παράταξη ΔΩΔΕΚ και εξελέγης νομαρχιακός σύμβουλος. Τα Δωδεκάνησα τα υπηρέτησες με αγάπη, σωφροσύνη και πάθος. Θα είναι πάντα στις καρδίες μας.»

Συλλυπήτηριο της Μίκας Ιατρίδη 

Οι Καλυθιές, αλλά και όλη η κοινωνία του Ρόδου, είναι από χθες το βράδυ πολύ πιο φτωχές. Ο Μπάμπης Σαρρής, ένας αυθεντικός και δοτικός άνθρωπος δεν είναι πια μαζί μας.

Ο Μπάμπης ήταν ένας οικογενειακός και αδερφικός φίλος και η απώλεια του με έχει συγκλονίσει βαθύτατα. Τον ζούσαμε στο χωριό μας, αλλά και σε όλη τη Ρόδο, πάντα με το μοναδικό του χαμόγελο, τη ζεστή καρδιά και το αδιαμφισβήτητο αγωνιστικό του πνεύμα.

Ήταν πάντα δίπλα σε όλους, να προσφέρει τον καλύτερο του εαυτό, τη γνώμη του και τη συμβουλή του. Πιστός στις ιδέες του και τις αξίες του, τις οποίες κρατούσε σαν φυλακτό και τις μετουσίωνε σε στάση ζωής.

Δεν υπάρχουν λόγια. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στη σύντροφό του, τα αδέρφια του και τους οικείους του.

Αγαπημένε μας Μπάμπη, καλό σου ταξίδι…

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!