Δεν θα εκδοθεί στη Ρωσία Τούρκος κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή

Δεν θα εκδοθεί στη Ρωσία Τούρκος κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή

Δεν θα εκδοθεί στη Ρωσία Τούρκος κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 952 ΦΟΡΕΣ

Δεκτό έγινε από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου το αίτημα του 51χρονου Τούρκου να μην εκδοθεί στις ρωσικές αρχές, οι οποίες τον ζητούν να δικαστεί για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 51χρονος Τούρκος, εντοπίστηκε στις 21 Απριλίου 2023 από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Ελέγχου Διαβατηρίων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα της Ίντερπολ της Ρωσίας για υπόθεση φοροδιαφυγής αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, συνελήφθη.

Το αδίκημα αυτό ο 51χρονος αλλοδαπός φέρεται να το έχει διαπράξει στη Ρωσία και ως εκ τούτου, οι Ρωσικές Αρχές ζητούσαν την έκδοσή του.

Ο 51χρονος Τούρκος μετά τη σύλληψή του, προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, ο οποίος αποφάσισε την προσωρινή του κράτηση έως ότου αποσταλούν τα σχετικά έγγραφα από τις ρωσικές αρχές για την υπόθεση, για να τα εξετάσει το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου και να αποφανθεί για το αν θα εκδοθεί ή όχι.

Στη συνέχεια δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή ο αλλοδαπός προσέφυγε στο Ανώτατο δικαστικό συμβούλιο και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος, αίτημα που έγινε αποδεκτό με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του κάθε δεύτερη μέρα στο αστυνομικό τμήμα και της παραμονής του στη Ρόδο.

Παράλληλα προσέφυγαν στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου καταθέτοντας ισχυρισμούς για τη μη έκδοση του 51χρονου Τούρκου.

Μεταξύ των ισχυρισμών αυτών, ο αλλοδαπός δια του συνηγόρου του επισήμανε ότι πράγματι για κάποιο χρονικό διάστημα δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία έχοντας επιχείρηση μαζί με τη σύζυγό του που είναι η χώρα καταγωγής της.

Πάντα πλήρωναν όλες τις οφειλές τους για αυτό και δεν αποδέχονται το αδίκημα που του καταλογίζουν.

Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι για αρκετά χρόνια αναγκαζόταν να δίνει χρήματα (που του ζητούσαν) Ρώσοι εφοριακοί ώστε να μην «έχει προβλήματα μαζί τους» όπως του έλεγαν.

Πλέον την επιχείρηση την έχει πουλήσει και ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του και το ανήλικο παιδί τους ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην πατρίδα του την Τουρκία.

Επίσης, ο 51χρονος εξήγησε το καθεστώς που υπάρχει σήμερα στη Ρωσία, τονίζοντας ότι η τυχόν έκδοσή του θα βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του καθώς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να έχει δίκαιη δίκη και μεταχείριση όπως ορίζουν οι νόμοι.

Τελικά το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου έκανε δεκτό το αίτημα και αποφάσισε ο 51χρονος Τούρκος να μην εκδοθεί στις ρωσικές αρχές, ενώ με την ίδια απόφασή του καταργεί και τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Διαβάστε ακόμη

27χρονος εισέβαλε σε σπίτι και επιχείρησε να ασελγήσει σε 12χρονo

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών