Ντόρα Μπακογιάννη: Εντυπωσιακό το ποσοστό που έδωσε στη Ν.Δ. η Δωδεκάνησος

Ντόρα Μπακογιάννη: Εντυπωσιακό το ποσοστό που έδωσε στη Ν.Δ. η Δωδεκάνησος

Ντόρα Μπακογιάννη: Εντυπωσιακό το ποσοστό που έδωσε στη Ν.Δ. η Δωδεκάνησος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1389 ΦΟΡΕΣ

Θερμή υποδοχή-όπως αναμενόταν άλλωστε-επεφύλαξε η Ρόδος, προχθές το βράδυ, στην πρώην υπουργό, κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στον κατάμεστο υπαίθριο χώρο του Ροδινιού και ευχαρίστησε τους Ροδίτες για το ποσοστό που έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία, το οποίο... «εντυπωσίασε το σύμπαν», όπως είπε!

Αρκετά πριν από τις 7:30 το βράδυ, που ήταν προγραμματισμένη η ομιλία της κας Μπακογιάννη, η οποία είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και στη Ρόδο, άρχισαν να καταφθάνουν μέλη και φίλοι του κόμματος μέχρι που ο χώρος γέμισε ασφυκτικά.

Μόλις έφθασε η κα Μπακογιάννη έκανε αρκετά λεπτά για να πάει στη θέση της αφού οι παρευρισκόμενοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους. Όλοι ήθελαν να τη χαιρετίσουν και να της πουν μια κουβέντα, και εκείνη δεν κακοκάρδισε κανέναν τους.

Παρόντες ήταν, βέβαια, οι υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Παππάς, Μάνος Κόνσολας, κα Μίκα Ιατρίδη κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Αντώνης Γιαννικουρής, η Κατερίνα Εμμανουήλ και η Ελευθερία Φτακλάκη.

Μεταξύ άλλων, εκεί ήταν ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος και την προλόγισε, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, και βεβαίως σύσσωμη η ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου. Επίσης το «παρών» έδωσε, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του, ο πρώην δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζής Χατζηευθυμίου.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Καμπουράκης, εξήρε την πολιτική παρουσία της κας Μπακογιάννη και τη διαχρονική αγάπη της για τα Δωδεκάνησα, λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Ο τρόπος που πολιτεύεστε είναι η πυξίδα μας για το πού πρέπει να κατευθυνθούμε».

Τη χαρακτήρισε ακόμη «αδέσμευτη πατριώτισσα και αληθινή», με γνώσεις γεωπολιτικής και μια πολιτικό διεθνούς εμβέλειας, ευχαριστώντας για την αγάπη που δείχνει στην περιοχή μας.

Στη συνέχεια, αφού την καλωσόρισε η πρόεδρος της ΔΕΕΠ κα Έφη Χαραλαμποπούλου, η κα Μπακογιάννη ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενη και ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στο πρωτοφανές ποσοστό που έδωσε η Δωδεκάνησος στη Νέα Δημοκρατία κατά τις τελευταίες εκλογές, το οποίο άγγιξε το 50%, λέγοντας ότι εντυπωσίασε το σύμπαν, αλλά και ευχαριστώντας όλους. «Είναι ωραίο πράγμα να γράφει πέντε το αποτέλεσμα το βράδυ της Κυριακής!», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε ακόμη στα τελευταία τέσσερα χρόνια λέγοντας ότι δεν ήταν εύκολα αυτά τα χρόνια τη διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αφού ξεκίνησε με την «ασύμμετρη απειλή στον Έβρο, με το καλημέρα σας» και εκεί ο Ερντογάν έκανε ένα λάθος, μην υπολογίζοντας την αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, και βρήκε απέναντί του ολόκληρη την Ε.Ε. να υπερασπίζεται τα ελληνικά σύνορα και να λέει ότι είναι ευρωπαϊκά σύνορα, «κάτι που είπαν για πρώτη φορά τόσο καθαρά».

Ακολούθησε η πανδημία, η οποία έριξε τη χώρα σε παύση επί δύο χρόνια και, όπως είπε η πρώην υπουργός, χρειάστηκαν δύσκολες αποφάσεις.

Η Ελλάδα τα κατάφερε με ένα πρόγραμμα εμβολιασμού, για το οποίο έχουμε πάρει συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα, με ένα δεύτερο πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Δήλωσε, ακόμη, «πάρα πολύ υπερήφανη» για τις Ένοπλες Δυνάμεις που προστατεύουν τα ελληνικά σύνορα και όπως είπε, σήμερα, χάρη στις αποφάσεις της κυβέρνησης, η χώρα ανά πάσα στιγμή μπορεί να συζητήσει με τον οποιονδήποτε γιατί είναι θωρακισμένη διότι και στον αέρα και στη θάλασσα η Ελλάδα σήμερα είναι πιο εξοπλισμένη απ’ ό,τι ήταν ποτέ.

Η κα Μπακογιάννη σχολίασε και το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναρωτώμενη αρχικά τι έγινε και βρέθηκε η αντιπολίτευση σ’ αυτή την κατάσταση, για να πει στη συνέχεια από τη Ρόδο «μία κουβέντα απλή»:

«Τα κόμματα που χάνουν την επαφή τους με την κοινωνία είναι κόμματα που νομοτελειακά θα καταστραφούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε σε μία λογική του 2015, σε μία γκρίζα, μαύρη, πραγματικότητα, έμεινε στην εποχή του Μνημονίου, μόνο που η κοινωνία άλλαξε.

Η κοινωνία θέλει σταθερότητα, θέλει προοπτική, η κοινωνία θέλει ευημερία, θέλει μέρισμα της ευημερίας, δεν θέλει να μείνει σε μία λογική του χθες. Και όταν μία κοινωνία σ’ αφήνει χιλιόμετρα πίσω, τότε αυτό καταγράφεται και στις εκλογές. Και τότε θα πρέπει κανένας να κάνει την ανάλυσή του, γιατί αυτό το φαρμάκι που έριξε επί τέσσερα χρόνια, με αποκορύφωμα στην προεκλογική περίοδο δεν το άκουσε ο λαός.

Γιατί ο λαός γύρισε την πλάτη του στην τοξικότητα, στον λαϊκισμό…», είπε συμπληρώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε καλά που δεν ακολούθησε σ’ αυτή τη λογική και παρουσίασε το δικό της Πρόγραμμα.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η πρώην υπουργός είπε ότι χρωστάνε πολλά ακόμα να κάνουν στην περιοχή μας, και είπε χαρακτηριστικά προς το κοινό: «Και άμα βάλετε... το πενταράκι μπροστά θα σας το χρωστάμε ακόμα πιο πολύ»!

Ανάμεσα στα θέματα που έθιξε η κ. Μπακογιάννη ήταν βέβαια και αυτό της υγείας τονίζοντας ότι την επόμενη τετραετία το θέμα αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στου γιατρούς για να έρθουν στην περιοχή μας. Υποσχέθηκε μάλιστα ότι αν σε τέσσερα χρόνια κάνει και πάλι αυτή την ομιλία εδώ, το θέμα της υγείας δεν θα είναι αυτό που θα συζητάμε.

Αναφέρθηκε, τέλος, στα επιτεύγματα που έγιναν στον τουρισμό και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ κάλεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να είναι σε εγρήγορση για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής γιατί όπως είπε «το παιχνίδι δεν έχει κριθεί».

Διαβάστε ακόμη

Ιωάννης Παππάς: Η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των νησιωτών αποδεικνύεται με πράξεις ουσίας και αποφάσεις

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τα προβλήματα υδροδότησης στα άνυδρα νησιά

Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Το ΝΣ για τη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας ενισχύει τον αγώνα μας για καλύτερη, ποιοτικότερη και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης και συνάμα την προσπάθεια ανάπτυξης»

Γιάννης Παππάς: Συναντήσεις εργασίας για την αλιεία στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για να οργανωθούν επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Αστυπάλαια

Συγχαρητήρια του Ιωάννη Παππά προς όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κω

Τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου επισκέφτηκε η Μίκα Ιατρίδη

Βάιος Καλοπήτας: "Η σημερινή κρίση αποτελεί την ευκαιρία για επανεκκίνηση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ"