Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου συμμετέχει στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου συμμετέχει στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Το 4ο ΓΕΛ Ρόδου συμμετέχει στην Οικονομική Ολυμπιάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2102 ΦΟΡΕΣ

Το Σάββατο 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο τελικός γύρος της Οικονομικής Ολυμπιάδας και σ’ αυτόν θα συμμετάσχει και ο Τζάνος Ντεμιρτζής, από το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου!

Πρόκειται για μία διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να έρθουν σε επαφή και να προσεγγίσουν τον μαγικό χώρο της οικονομικής επιστήμης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο στάδια.

Στο πρώτο στάδιο οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι οποίοι είναι συνολικά 70 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, θα διαγωνιστούν σε γραπτό τεστ και στο δεύτερο οι μαθητές και οι μαθήτριες με τις 10 υψηλότερες βαθμολογίες θα διαγωνιστούν εκ νέου, προφορικά αυτή τη φορά, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Η τελική βαθμολογία διαμορφώνεται από το άθροισμα των βαθμών της γραπτής και της προφορικής εξέτασης.

Σε σχετική του ανακοίνωση το 4ο ΓΕΛ Ρόδου αναφέρει τα εξής:

«Από το Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο διακρίθηκαν δύο παιδιά στον 2ο γύρο του διαγωνισμού και θα πάρουν μέρος στο τελικό στάδιο. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια που από το σχολείο μας διακρίθηκε ο μαθητής της Β' τάξης Ντεμιρτζής Τζάνος.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου αποτελεί και το σχολείο με τη μεγαλύτερη πανελλήνια συμμετοχή και για τον λόγο αυτό θα βραβευτεί στην τελετή βράβευσης.

Υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο σχολείο ήταν η οικονομολόγος-εκπαιδευτικός Φιλιππάκη Λίνα.

Οι πέντε μαθητές και μαθήτριες που θα διακριθούν στον τελικό γύρο θα αποτελέσουν την εθνική ομάδα της Ελλάδας και θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό στην Μπρατισλάβα στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023, με την ελπίδα τα παιδιά να εξασφαλίσουν ακόμα μία διάκριση.

Τη βράβευση των μαθητών και των μαθητριών που θα διακριθούν στον τελικό γύρο θα κάνει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών και υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Πελαγίδης.

Η συμμετοχή σε τέτοιες διοργανώσεις δίνει πάντα στα παιδιά τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε επιστημονικές δραστηριότητες που τα βοηθούν να γνωρίσουν επιστημονικούς κλάδους που, ίσως, έως τώρα δεν ήταν προσβάσιμοι σ’ αυτά.

Ευελπιστούμε να έχουν πολλές αντίστοιχες ευκαιρίες στο μέλλον και ευχόμαστε επιτυχία σ’ όλους τους μαθητές που συμμετέχουν -και ιδιαιτέρως στον μαθητή του σχολείου μας Ντεμιρτζή Ντάνο».

Διαβάστε ακόμη

Χρυσό βραβείο Περιβάλλοντικής Συνείδησης στο ΕΠΑΛ της Κω

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Άννα Αγγελή για την επιτυχία της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων εξετάσεων

Δύο νέες ειδικότητες από φέτος στο ΠΕΠΑΛ Ρόδου

Συγχαρητήριο μήνυμα του βουλευτή Δωδ/νήσου Γιάννη Παππά για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Συγχαρητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Διάκριση για το ΕΠΑ.Λ. Παραδεισίου

Διάκριση των Ομάδων του Εργαστηρίου Τεχνολογικής Καινοτομίας και Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου