Αγώνες ποδηλασίας στο πάρκο Ροδινιού από τον Έλαφο

Αγώνες ποδηλασίας στο πάρκο Ροδινιού από τον Έλαφο

Αγώνες ποδηλασίας στο πάρκο Ροδινιού από τον Έλαφο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1005 ΦΟΡΕΣ

Άλλον έναν αγώνα ποδηλασίας διοργανώνει ο Έλαφος με τη στήριξη του καταστήματος SERNIKOS BIKES στο πάρκο Ροδινιού κι έχει να κάνει με το «5o ΚΥΠΕΛΛΟ ELAFOS». Ουσιαστικά πρόκειται για δύο ξεχωριστούς διασυλλογικούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο Eliminator (XCE) και το Short Track (XCC).

Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 29 Ιουλίου για το XCE και Κυριακή 30 Ιουλίου για το XCC. Ν’ αναφερθεί ότι η διοργάνωση περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξή της.

Περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα μέσα από την προκήρυξη:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Μάστερς ΑΝΔ-ΓΥΝ, Παίδες, Κορασίδες, Παμπαίδες, Παγκορασίδες, Μίνι Μεγάλα και Μίνι Μικρά , Σούπερ Μίνι Αγόρια και Κορίτσια.
Οι κατηγορίες για τον αγώνα XCE θα έχουν ως εξής: Μάστερς Άνδρες 30+ , Μάστερς Γυναίκες 30+, Παίδες-Κορασίδες, Παμπαίδες-Παγκορασίδες, Μίνι Μεγάλα Αγόρια, Μίνι Μικρά Αγόρια, Σούπερ Μίνι Αγόρια, Μίνι Μεγάλα Κορίτσια, Μίνι Μικρά Κορίτσια, Σούπερ Μίνι Κορίτσια.


Το πρόγραμμα των αγώνων θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του eliminator, για να πραγματοποιηθεί μια κατηγορία χρειάζονται 6 τουλάχιστον συμμετέχοντες σε κάθε κατηγορία. Δεν επιτρέπονται – εφαρμόζονται επιπλέον συγχωνεύσεις κατηγοριών, πλην από αυτές που αναφέρονται στην εγκύκλιο 2/2023 της ΤΕ της Ε.Ο. Ποδηλασίας.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
14:30 Ατομική Χρονομέτρηση (1ος Γύρος Eliminator). Οι κατηγορίες αγωνίζονται Super Mini Κορίτσια και διαδοχικά τα Αγόρια και οι υπόλοιπες κατηγορίες από την μικρότερη προς την μεγαλύτερη ηλικιακά.
16:00 Eliminator Σειρές: 1/16 - 1/8 - Ημιτελικοί – Τελικοί


ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
10:00 ΜΑΣΤΕΡ ΑΝΔ-ΓΥΝ (30΄)
10:40 ΠΑΙΔΕΣ - ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (χρόνος 30’)
11:20 ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (χρόνος 25’)
11:55 ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ Α-Κ (χρόνος 15’)
12:20 ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ Α-Κ (χρόνος 15’)
12:45 ΣΟΥΠΕΡ ΜΙΝΙ Α-Κ (χρόνος 10’)
ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Εντός του Πάρκου Ροδίνι, στην πόλη της Ρόδου. Διαδρομή: 800m στο XCE και 1600m στο XCC σε χωμάτινο έδαφος.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Στις παραπάνω κατηγορίες, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που έχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας εν ισχύ για το 2023 και προσκομίσουν την ατομική τους Κάρτα Υγείας. Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών/αθλητριών. Οι δηλώσεις συμμετοχής να αποσταλούν από τα σωματεία μέχρι την Δευτέρα 24/7/2023και ώρα20.00 στο e-mail: elafoscyclingteam@yahoo.gr.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η Γραμματεία θα ανοίξει 90’ πριν από κάθε αγώνα για τον έλεγχο δελτίων και την παραλαβή αριθμών από τον αρχηγό – εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.


Οι αθλητές θα προσέρχονται για υπογραφή στο φύλλο αγώνα ανά ομάδα, και ανά κατηγορία, με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τα νούμερα αγώνα εμφανώς τοποθετημένα.


Υποχρεούνται να φέρουν μαζί την κάρτας υγείας τους, και να την επιδεικνύουν στη Γραμματεία του αγώνα, κατά την υπογραφή τους, προκειμένου να αγωνιστούν.


ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Το Τεχνικό Συνέδριο/Ενημέρωση θα γίνει πλησίον της Γραμματείας 60’ πριν την πρώτη εκκίνηση κάθε αγωνιστικής ημέρας. Η παρουσία των αρχηγών - εκπροσώπων των ομάδων (ένας ανά ομάδα είναι υποχρεωτική).
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι αγώνες διεξάγονται µε τον Κανονισμό Αγώνων της Ε.Ο. Ποδηλασίας και του ειδικούς κανονισμούς της UCI για την Ορεινή Ποδηλασία. Σε ισχύ και οι κανονισμοί των Μικρών Κατηγοριών της Ε.Ο. Ποδηλασίας.
Εξοπλισμός: Εντός της αγωνιστικής διαδρομής, η χρήση αριθμού ποδηλάτου και κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους πριν, μετά και κατά την διάρκεια των αγώνων και προπονήσεων.


Σειρά εκκίνησης: Σύμφωνα με την τελευταία ανακοινωμένη ατομική κατάταξη της ΕΟΠ, κατόπιν την τελευταία σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ (ένας αθλητής ανά ομάδα – διαδοχικά μέχρι τέλους των συμμετεχόντων).


Ζώνες Τροφοδοσίας/Τεχνικής Βοήθειας : Θα γίνει ενημέρωση στο Τεχνικό Συνέδριο για την ακριβή τοποθεσία. Πρόσβαση στις Ζώνες Τεχνικής Βοήθειας, μόνο από κατόχους «πάσου», που χορηγείται από την Γραμματεία αποκλειστικά στον αρχηγό της ομάδας, σε αριθμό ανάλογο των συμμετεχόντων κάθε ομάδας (με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής).

Οι μηχανικοί/τροφοδότες θα φέρουν το πάσο σε εμφανές σημείο καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής τους στην Ζώνη.
Ιατρική κάλυψη: Ιδιώτης Ιατρός που θα οριστεί με ευθύνη του διοργανωτή, κάλυψη από ασθενοφόρο σε ετοιμότητα από τον Τομέα ΕΚΑΒ /Γενικό Νοσοκομείο ΡΟΔΟΥ .


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ :
1ος νικητής Κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα
2ος νικητής αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα
3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα
4ος, 5ος και 6ος δίπλωμα
Στο αγώνισμα του Eliminator θα δοθεί δίπλωμα και στους 7ο και 8ο κάθε κατηγορίας.


ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Θα γίνουν απονομές συγκεντρωτικά, με την λήξη των αγώνων.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.


ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί από την Ε.Ο.Π.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Κελεπέρα Μίκα (elafoscyclingteam@yahoo.gr)

Διαβάστε ακόμη

Το Πανελλήνιο στίβου στο Πανθεσσαλικό και το… ξέσπασμα της Λάουρα Ζενέγια με τρία μετάλλια!

Ποδόσφαιρο: Η νέα προκήρυξη της Γ’ Εθνικής

Παραμένει στους Πάνθηρες ο Οσμενάι

Φοίβος Κρεμαστής: Εννέα οι μέχρι τώρα ανανεώσεις

Προπονήσεις για κορίτσια 5 έως 8 ετών στο πλαίσιο του UEFA Playmakers

Εριφύλη Βαρδάκη: «Η Aegean Regatta είναι ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα στη χώρα»

Τα τελικά αποτελέσματα των διεθνών διοργανώσεων σκάκι της Ρόδου

Δέκα προκρίσεις για τους «Πιγκουίνους» στην επόμενη φάση του Πανελληνίου κολύμβησης!