Δύο μαμάδες από την Κάλυμνο πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Δύο μαμάδες από την Κάλυμνο πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Δύο μαμάδες από την Κάλυμνο πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2383 ΦΟΡΕΣ

Ρεπορτάζ
kalymnosnews.gr

 

Η Καλοτίνα Λουλουδιά, 38 ετών, μητέρα δύο 16χρονων δίδυμων παιδιών που θα πάνε Β’ Λυκείου και η Κατερίνα Βαρβαρή, 34 ετών, μητέρα 3 ανήλικων παιδιών(10,8 και 6,5 ετών), έγιναν ξανά μαθήτριες και κάθισαν στα θρανία του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Καλύμνου.

Φέτος μετά από 3 χρόνια φοίτησης, συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις με εξαιρετική απόδοση, που δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο.

Πρώτη τους επιλογή για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, οι Παιδαγωγικές Σχολές. Η Καλοτίνα Λουλουδιά θα επιλέξει το Παιδαγωγικό Βόλου και η Κατερίνα Βαρβαρή το Παιδαγωγικό Ρόδου.

Να σημειώσουμε ότι κι άλλες φορές μαθητές-μαθήτριες του Εσπερινού Καλύμνου έχουν καταφέρει να εισαχθούν σε Σχολές της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά ποτέ άλλοτε δε συνέβη αυτό για σχολές αυτής της εμβέλειας και με διαγωνισμό επί ίσοις όροις με τα ημερήσια ΓΕΛ (καθώς η ελάχιστη βάση εισαγωγής είναι πια η ίδια για ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ).

Η επιτυχία των δύο κοριτσιών, μαμάδων και φοιτητριών πλέον, έγινε πρώτο θέμα σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας. Τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν σταματήσει να απαντούν στα τηλεφωνήματα και να δέχονται τα συγχαρητήρια φίλων και συγγενών.

Είχαμε τη χαρά την Καλοτίνα και Κατερίνα να τις συναντήσουμε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στο Εσπερινό Γυμνάσιο και να έχουμε μία όμορφη, χαρούμενη και αισιόδοξη συζήτηση.

Η Καλοτίνα Λουλουδιά, μητέρα 2 δίδυμων 16χρονων παιδιών μάς είπε μεταξύ άλλων, για την απόφασή της να καθίσει στα θρανία:
Ήταν κάτι που πάντοτε το ήθελα αλλά οι συνθήκες δεν ευνοούσαν, δεν ήταν εύκολο να γίνει όταν έχεις δύο μικρά παιδιά. Όταν τα παιδιά μεγάλωσαν λίγο και μπορούσα, είπα να το κάνω. Αρχικά ήλθα για ένα απολυτήριο.

Πάντα ήθελα τις σπουδές αλλά ξεκίνησα για το απολυτήριο. Με άγχος, με μία αίσθηση ντροπής, για το τι θα πει η κοινωνία. Αλήθεια τώρα, δε σταματάει να χτυπά το τηλέφωνο.

Δε θέλω να εστιάσω στην κούραση, νομίζω ότι είναι αυτονόητο, όταν έχεις μία οικογένεια, έχεις παιδιά, όταν δουλεύεις, έχεις υποχρεώσεις, δεν είναι τόσο εύκολο αλλά μένω στο αποτέλεσμα.

Η Κατερίνα Βαρβαρή για την απόφασή της να καθίσει στα θρανία μάς είπε μεταξύ άλλων:
Ήταν αρκετή δύσκολη η απόφαση γιατί τα παιδιά μου ήταν αρκετά μικρότερα από της Καλοτίνας, ήταν και τρία (3) έπρεπε να έχω στήριξη για να μπορέσω να το κάνω.

Αλλά ήταν κάτι που το ήθελα πάρα πολύ. Είχα τη στήριξη της μητέρας μου που δέχθηκε με χαρά να με βοηθά με τα παιδιά κι έτσι το έκανα.

Επίσης η Καλοτίνα και η Κατερίνα, δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στη στήριξη που είχαν από τους καθηγητές του σχολείου. Όπως είπαν, και οι 3 διευθυντές πίστεψαν σε εμάς και μας ενθάρρυναν να προσπαθήσουμε και στα 3 χρόνια φοίτησής μας. Στην τελευταία χρονιά είχαμε και εξωτερική βοήθεια από την Κατερίνα Ιερομονάχου. Τους ευχαριστούμε.

Κλείνοντας και απευθυνόμενες σε μαμάδες η Καλοτίνα και η Κατερίνα είπαν:
Καλοτίνα: Όταν θέλεις κάτι ποτέ δεν είναι αργά. Τα θέλω μας, τα όνειρα, είναι εκεί έξω και στο χέρι μας είναι τα τα κυνηγήσουμε, να τα διεκδικήσουμε και τίποτα πραγματικά δεν είναι ακατόρθωτο. Όταν το θέλουμε πολύ, όλα γίνονται.

Κατερίνα: Να κυνηγάμε τα όνειρά μας. Να μη σταματάει τίποτα και κανείς, κάτι που πραγματικά το θέλουμε και να παλεύουμε γι’ αυτά.

Διαβάστε ακόμη

Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο χορός του μηχανικού Καλύμνου

Η Σεβαστή Κούρου εκλέχτηκε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Καλυμνίων

Στη Βουλή από Νικητιάδη o κίνδυνος της μετατροπής του λιμανιού της Καλύμνου σε νεκροταφείο σκαφών

5ο «Μικρό Θερινό» των αποφοίτων του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στην Κάλυμνο

Εκπαιδευτική πρωτοβουλία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Κάλυμνο

Νικητιάδης προς ΝΔ: Δε θα κάνετε το λιμάνι της Καλύμνου νεκροταφείο σκαφών

Συνελήφθη 56χρονος στην Κάλυμνο που αναζητούσε χρυσό και αρχαία με ανιχνευτή μετάλλων

Καταγγελία δημάρχου Καλύμνου Γ. Μαστροκούκου για δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης