Tην έκδοση Ρώσου και Γερμανού αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Tην έκδοση Ρώσου και Γερμανού αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Tην έκδοση Ρώσου και Γερμανού αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 754 ΦΟΡΕΣ

Την έκδοση δύο αλλοδαπών στις Ρωσικές και Γερμανικές Αρχές αντίστοιχα από όπου αναζητούνται, αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για έναν 33χρονο από τη Ρωσία που είχε συλληφθεί στις αρχές Ιουνίου στο νησί μας και κατηγορείται για τραπεζική – οικονομική απάτη στη χώρα του και έναν 28χρονο αλλοδαπό από τη SABHA που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Γερμανία.


Οι υποθέσεις και των δύο ανδρών συζητήθηκαν χθες από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, το οποίο και αποφάσισε να συναινέσει στην έκδοσή τους στις ρωσικές και γερμανικές διωκτικές αρχές αντίστοιχα.


Πάντως σε ό,τι αφορά τον 33χρονο από τη Ρωσία, άσκησε ήδη έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου κι έτσι πρόκειται να οδηγηθεί στη φυλακή έως ότου η έφεσή του εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος επικαλείται ότι, λόγω του πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πατρίδα του δε θα έχει μία δίκαιη δίκη.
Ο 33χρονος Ρώσος είχε συλληφθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης.


Συγκεκριμένα αναζητούταν, σύμφωνα με έγγραφο της Interpol Ρωσίας, για τραπεζική/οικονομική απάτη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου όπου και κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.


Σε ό,τι αφορά τον 28χρονο αλλοδαπό από τη SABHA είχε συλληφθεί στην Κω με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Γερμανία. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 28χρονος κατηγορείται ότι στις 22 Ιανουαρίου 2018 μαζί με άλλα δύο άτομα (αλλοδαπούς) βρίσκονταν στη Γερμανία και παράγγειλαν μαριχουάνα προκειμένου να την πουλήσουν.


Οι τρεις άνδρες φέρονται να γνώριζαν ότι τα ναρκωτικά θα έρχονταν από πόλη της Γερμανίας και ζήτησαν από άλλους δύο αλλοδαπούς να τη μεταφέρουν από την Αυστρία.


Πάντως ο 28χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη στη χώρα μας, αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μιχάλη Διάκο προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου όπου και δήλωσε εξ αρχής πως δεν επιθυμεί την έκδοσή του στις γερμανικές αρχές για να δικαστεί γι’ αυτή την υπόθεση.


Έτσι έως ότου προσκομιστούν από τις γερμανικές αρχές τα απαραίτητα έγγραφα για την υπόθεση ώστε να ασχοληθεί το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, ο 28χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στη φυλακή μέχρι χθες οπότε και το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της περιοχής μας αποφάσισε να εκδοθεί στις γερμανικές διωκτικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη

27χρονος εισέβαλε σε σπίτι και επιχείρησε να ασελγήσει σε 12χρονo

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών