Ρόδος: Συνεχή μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Ρόδος: Συνεχή μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Ρόδος: Συνεχή μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 22381 ΦΟΡΕΣ

«Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζουν να δίνουν για ακόμη μία ημέρα οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί της Ρόδου, σε μία προσπάθεια να σβήσουν τον πύρινο εφιάλτη που καίει το νησί τέσσερις ημέρες.

Συγκεκριμένα, προσπάθειες καταβάλλονται από τα τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα που επιχειρούν στη φωτιά, να αντιμετωπιστούν οι τέσσερις τουλάχιστον αναζωπυρώσεις που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, αλλά και στο κύριο μέτωπο της φωτιάς από Απόλλωνα προς Λάερμα, το οποίο συνεχίζει να καίει ακάθεκτο.

Οι προσπάθειες αυτές ενισχύονται και από τις επίγειες δυνάμεις, δασοπυροσβέστες, εθελοντές, στρατό, αστυνομία κ.α., ενώ από χθες χειριστές οχημάτων βαρέου τύπου και χωματουργικών πραγματοποιούν διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών σε όλη τη περιοχή όπου πιθανολογείται ότι μπορεί να κατευθυνθεί η φωτιά.

Σημειώνεται πως στο νησί μας επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες σήμερα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται να φθάσουν και τους 41 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που δεν βοηθάει αλλά αντίθετα δυσχεραίνει το έργο της δασοπυρόσβεσης.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι συμμετέχοντες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επέλθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεδομένου των αντίξοων συνθηκών αλλά και του χρόνου (είμαστε στην τέταρτη ημέρα) που καίει η πυρκαγιά.

Πού γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτικού υλικού και ζωοτροφών στη Ρόδο σήμερα και τις επόμενες ημέρες

17:25 Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται από τις επίγειες και εναέριες δασοπυροσβεστικές δυνάμεις, η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που καίει στη Ρόδο.

Αυτή την ώρα έχουν περιοριστεί οι αναζωπυρώσεις που είχαν εκδηλωθεί στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ενώ συντονισμένες επιχειρήσεις γίνονται στο μέτωπο από Απόλλωνα προς Λάερμα και Άγιο Ισίδωρο, όπου υπάρχει και η μεγαλύτερη ανάγκη.

Την ίδια ώρα αντιμετωπίζονται με επιτυχία και όλες οι άλλες εστίες που εμφανίζονται ακόμη και σε καμένες εκτάσεις, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της πυρκαγιάς αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών.

14:30 Ο κ. Παππάς ενημερώνει πως εκτός από τα οχήματα από τη Ρουμανία, συνεχίζεται η ενίσχυση της επίγειας πυροσβεστικής δύναμης που επιχειρεί αφού αύριο αναμένεται και η άφιξη 15 πυροσβεστικών οχημάτων με 32 πυροσβέστες από τη Σλοβακία.

14:20 Δύσκολη αναζωπύρωση υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Προφήτη Ηλία κοντά στις κατασκηνώσεις και γίνονται ρίψεις νερού για την κατάσβεσή της. Δείτε το βίντεο 

13:25 Όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς, ενημέρωσε πως αύριο 22 Ιουλίου ημέρα Σάββατο, η επίγεια πυροσβεστική δύναμη στη Ρόδο θα ενισχυθεί και με 13 πυροσβεστικά οχήματα από τη Ρουμανία.

Συνεχής ενημέρωση…

 

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

Γιώργος Νικητιάδης στη Βουλή : Σταματήστε επιτέλους την ακτοπλοϊκή και εμπορική απομόνωση της Νισύρου

Υπ. Παιδείας: 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις

Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου: "Η φωτιά στην Κω δεν λύγισε τη βαριά "βιομηχανία" του τόπου"

Σε εξέλιξη έργα από τον δήμο Ρόδου που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα