Αυτοψίες στις περιοχές που κάηκαν από το WWF Ελλάδος

Αυτοψίες στις περιοχές που κάηκαν από το WWF Ελλάδος

Αυτοψίες στις περιοχές που κάηκαν από το WWF Ελλάδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2861 ΦΟΡΕΣ

Η επιστημονική ομάδα του WWF Ελλάς, μαζί με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Δεσμός-Desmos και την Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες αυτοψίες στις καμένες εκτάσεις του νησιού μας για να συμβάλουν, όπου είναι εφικτό, στη μελλοντική αποκατάστασή τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα έχουν και επαφές με τις εθελοντικές ομάδες του νησιού, για περαιτέρω ενίσχυσή τους σε υλικό εξοπλισμό, καθώς όπως οι ίδιοι αναφέρουν, οι εθελοντές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πυρκαγιά της Ρόδου και θα είναι κοντά τους και για την επόμενη μέρα.

Η επιστημονική ομάδα αποτελείται συνολικά από πέντε άτομα -τα περισσότερα από τα οποία φιλοξενούνται στη Σάλακο- και ήδη από προχτές ξεκίνησαν το έργο της αποτύπωσης των καμένων εκτάσεων.

«Κάναμε μία πρώτη επίσκεψη στον Προφήτη Ηλία μέχρι τη Μαλώνα αλλά και μέχρι τον Έμπωνα στα όρια της φωτάς και σήμερα οι επιστήμονες συνεχίζουν στο εσωτερικό του νησιού. Δηλαδή στην περιοχή Απόλλωνα και Λάερμα, ώστε να δουν την καταστροφή που σημειώθηκε και να καταγράψουν τι μπορεί να γίνει μελλοντικά όσο γίνεται πιο τεκμηριωμένα» δήλωσε χθες στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της ΕΘ.Ο.Μ.Α.Κ Σαλάκου Παναγιώτης Εγγλέζος.

Πρόκειται για επιστήμονες, δηλαδή δασολόγους, περιβαλλοντολόγους κ.λπ. οι οποίοι μετά την αποτύπωση της κατάστασης θα συντάξουν έκθεση που θα περιλαμβάνει όλα όσα διαπίστωσαν καθώς και φυσικά ποιο είναι το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τις λύσεις και προτάσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα με βάση την εμπειρία που έχουν.

Παράλληλα, θα έχουν και συναντήσεις με τις εθελοντικές ομάδες και μάλιστα χάρη στη δική τους χορηγία η ΕΘ.Ο.Μ.Α.Κ. Σαλάκου είχε εξοπλισμό ειδικό για να επέμβει στις φωτιές, κάτι το οποίο διαπίστωσαν και από κοντά. Μάλιστα χορήγησαν στην ομάδα άρβυλα, αντιπυρικές στολές, μάνικες, ενώ την εφοδίασαν με ακόμα περισσότερο εξοπλισμό και θα την ενισχύσουν ξανά στο μέλλον.

Μάλιστα, θα έρθουν και πάλι στη Ρόδο το επόμενο διάστημα για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των έργων και να ολοκληρώσουν τις επισκέψεις τους με τις εθελοντικές ομάδες.

Εκτιμάται ότι η επιστημονική ομάδα θα έχει ολοκληρώσει την έκθεσή της έως το τέλος του μήνα ώστε να προλάβουμε τον χειμώνα καθώς τα μέλη της χαρτογραφούν εκτός από τις περιοχές που κάηκαν και τις μικρές νησίδες γης που έμειναν ανέπαφες.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου