Ζευγάρι Αυστριακών προσέφερε βοήθεια για τη δασοπροστασία της Ρόδου

Ζευγάρι Αυστριακών προσέφερε βοήθεια για τη δασοπροστασία της Ρόδου

Ζευγάρι Αυστριακών προσέφερε βοήθεια για τη δασοπροστασία της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2105 ΦΟΡΕΣ

Συγκινητική είναι η στήριξη που παρείχε στη Ρόδο τις δύσκολες μέρες της φωτιάς του Ιουλίου, ένα ζευγάρι Αυστριακών.

Πρόκειται για τον Olaf Gutsohn και τη σύζυγό του Britta Kallmeyer Gutsohn, οι οποίοι αγαπούν το νησί μας και το επισκέπτονται σχεδόν δύο φορές τον χρόνο, και μάλιστα έχουν αγοράσει σπίτι στη Σάλακο.

Όταν λοιπόν ξέσπασε η φωτιά στη Ρόδο παρακολουθούσαν συνεχώς την εξέλιξή της και μάθαιναν για τις προσπάθειες που έκανε η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, εκφράζοντας την επιθυμία να συντρέξουν το έργο της.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και κατέθεσαν στον λογαριασμό της ένα σεβαστό ποσό με το οποίο αγοράστηκαν διάφορα υλικά που χρησιμοποίησαν τα μέλη της στην πυρόσβεση.

Η ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες της στον Olaf Gutsohn και τη σύζυγό του Britta Kallmeyer Gutsohn, ενώ ο πρόεδρος Παναγιώτης Εγγλέζος, ερωτηθείς από τη «Ροδιακή» δήλωσε τα εξής: «Έρχονται πολλά χρόνια στη Ρόδο, έχουν αγοράσει σπίτι στη Σάλακο και μέσω των γνωριμιών που είχαν αλλά και μέσα από τη σελίδα μας ενημερώνονταν για τη φωτιά.

Μάλιστα κατέθεσαν στον λογαριασμό του συλλόγου ένα σεβαστό ποσό με το οποίο αγοράσαμε διάφορα υλικά και θα έρθουν στο τέλος Σεπτεμβρίου στη Ρόδο για να δουν και το σπίτι που αγόρασαν κι εμάς και με την ευκαιρία θα τους ευχαριστήσουμε και από κοντά.

Όπως μάθαμε θα μας φέρουν και κάποια υλικά που έχουν σχέση με την πυρόσβεση». Ελλείψεις στα πυροφυλάκια Με την ευκαιρία αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες του WWF που είχαν έρθει στη Ρόδο τις προηγούμενες ημέρες για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις καμένες περιοχές έφυγαν από το τη νησί μας και αναμένεται σύντομα να συντάξουν την έκθεσή τους. Όπως έγινε γνωστό, κάποιοι απ’ αυτούς θα έρθουν και πάλι στη Ρόδο στα μέσα του επόμενου μήνα για να ενημερωθούν για την πορεία των μελετών που αφορούν τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγραφή περιλαμβάνει διάφορους τομείς που σχετίζονται με τη φωτιά αλλά όπως φαίνεται, οι ειδικοί στάθηκαν ιδιαίτερα στο ότι δεν λειτουργούσαν τα πυροφυλάκια που βρίσκονταν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το μεγάλο πυροφυλάκιο στον Προφήτη Ηλία που «βλέπει» μέχρι τη Λίνδο, το πυροφυλάκιο στ’ Απόλλωνα προς Λάερμα, εκεί που ξέσπασε η φωτιά, και το πυροφυλάκιο προς τον Έμπωνα που εάν λειτουργούσαν η φωτιά θα εντοπιζόταν μέσα σε λίγα λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι, τις ίδιες επισημάνσεις είχε κάνει και πριν από περίπου έναν μήνα στη «Ροδιακή» αμέσως μόλις έσβησε η μεγάλη φωτιά, η Elisa από την Ιταλία που καθημερινά μαζί με πολλά άτομα, στην πλειοψηφία τους τουρίστες, που περνούν τις διακοπές τους στη Ρόδο κάνουν πεζοπορία και βλέπουν από κοντά τι γίνεται στο νησί μας.

«Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας ποτέ δεν έχω συναντήσει κάποιον δασοφύλακα (μήπως δεν έχουμε;) εκτός μόνο από κάποια παλιά και εγκαταλελειμμένα πυροφυλάκια, όπως στον Προφήτη Ηλία για παράδειγμα κι ένα παλιό παρατηρητήριο της Πυροσβεστικής στην κορυφή του βουνού Ακραμίτης ανάμεσα στο Μοναστήρι Θάρρι και στον Ίγκο, όπως και άλλα διάσπαρτα στο νησί. Πάντα άδεια, πάντα σε κακή κατάσταση, κάτι που σημαίνει καμία πρόληψη» είχε δηλώσει.

Διαβάστε ακόμη

Σώθηκε και είναι καλά το μικρό αλεπουδάκι που βρέθηκε με θερμοπληξία στη Ρόδο

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης