Ζήτησαν νερό από ηλικιωμένο και μετά τον λήστεψαν

Ζήτησαν νερό από ηλικιωμένο  και μετά τον λήστεψαν

Ζήτησαν νερό από ηλικιωμένο και μετά τον λήστεψαν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1294 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Εφετείου δύο Ρομά

Χτύπησαν την πόρτα ηλικιωμένου συμπολίτη μας με την πρόφαση ότι θέλουν να τους δώσει λίγο νερό και τελικά τον λήστεψαν! Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από πέντε χρόνια στη Ρόδο με δράστες δύο ανήλικους – τότε- Ρομά οι οποίοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα στις αρχές Σεπτεμβρίου, η ίδια αυτή υπόθεση πρόκειται να αναβιώσει στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Ανηλίκων Δωδεκανήσου, όπου θα εξεταστεί η έφεση που έχει ασκήσει ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων ηλικίας σήμερα, 23 ετών.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία όλα ξεκίνησαν στις 22 Ιουλίου 2018 οπότε και οι δύο εμπλεκόμενοι ηλικίας τότε, 12 και δεκαεπτάμιση ετών (σήμερα είναι 23 ετών) αντίστοιχα πήγαν στο σπίτι συμπολίτη μας ο οποίος ήταν 75 ετών.

Εκεί προσποιούμενοι ότι είναι φίλοι του ηλικιωμένου και θέλουν να τους δώσει λίγο νερό τον έπεισαν να τους ανοίξει την πόρτα.

Τότε ο 23χρονος (σήμερα) κατηγορούμενος επιχείρησε να του αφαιρέσει τη χρυσή καδένα που φορούσε ο 75χρονος στο λαιμό του, όμως χωρίς να τα καταφέρει αφού ο τελευταίος αντιστάθηκε. Οι δύο ανήλικοι Ρομά όμως αντί να φύγουν κάθισαν στην αυλή του σπιτιού και περίμεναν να βγει έξω ο 75χρονος όπως και έγινε.

Τότε ο 23χρονος κατηγορούμενος φέρεται να τον χτύπησε αρχικά στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι και όταν ο ηλικιωμένος άνδρας έπεσε να του αφαίρεσε ένα χρυσό φυλακτό που φορούσε.

Οι δύο ανήλικοι στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Στις αρχές Ιανουαρίου 2022 η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου, και οι δύο Ρομά δικάστηκαν για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού και επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού.

Το δικαστήριο επέβαλλε στον 23χρονο περιορισμό σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων για δύο χρόνια για τη ληστεία και επιμορφωτικό μέτρο παρακολούθησης κοινωνικών προγραμμάτων για τη σωματική βλάβη, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Δωδεκανήσου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 23χρονος έχει και άλλες υποθέσεις παρόμοιων αδικημάτων για τις οποίες έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους