Σε κάθειρξη 20 χρόνων καταδικάστηκε για ληστείες ένας 37χρονος Λεριός

Σε κάθειρξη 20 χρόνων καταδικάστηκε για ληστείες ένας 37χρονος Λεριός

Σε κάθειρξη 20 χρόνων καταδικάστηκε για ληστείες ένας 37χρονος Λεριός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2562 ΦΟΡΕΣ

«Βαριές» ποινές που παραπέμπουν συνολικά σε 20 χρόνια κάθειρξης επιβλήθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 37χρονο από τη Λέρο για τρεις διαφορετικές υποθέσεις ληστειών που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει στο νησί μας.

Οι εφέσεις για τις ποινές αυτές δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, η πρώτη υπόθεση εκτυλίχθηκε στον χώρο του ΟΚΑΝΑ, στο παλιό Νοσοκομείο της Ρόδου στις 2 Φεβρουαρίου 2021 στις 12 το μεσημέρι όπου ο 37χρονος κατηγορείται ότι πλησίασε άλλο άτομο τοξικομανή που βρισκόταν εκεί και αφού τον χτύπησε τον εξανάγκασε με απειλές να του δώσει το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ, την αστυνομική του ταυτότητα, ναρκωτικά χάπια καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο τα οποία και τα ιδιοποιήθηκε.

Για τις πράξεις του αυτές ο 37χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών, φυλάκιση 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στη δεύτερη υπόθεση ο 37χρονος κατηγορείται για διάπραξη ληστειών, κλοπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης σχετικών καταγγελιών πρόεκυψε, την 13 και 14.04.2020 ο κατηγορούμενος με χρήση βίας αφαίρεσε συνολικά από δύο ημεδαπούς το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ και 10 κουτιά που περιείχαν συνταγογραφημένα ναρκωτικά σκευάσματα.

Επιπρόσθετα, κατά την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης το χρονικό διάστημα από 2 έως 12.04.2020 πραγματοποίησε τρεις κλοπές δίκυκλων οχημάτων από σημεία στην πόλη της Ρόδου.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 ναρκωτικά δισκία και μία ειδική ιατρική συνταγή με στοιχεία άλλου προσώπου. Τα κλεμμένα δίκυκλα αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Προχθές το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών (του επιβλήθηκε κάθειρξη 5 ετών για κάθε ληστεία) και φυλάκιση 8 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τέλος στην τρίτη υπόθεση, ο 37χρονος κατηγορείται και πάλι για ληστεία και μάλιστα όχι μία αλλά δύο φορές σε βάρος ενός 56χρονου από τον οποίο και αφαίρεσε ναρκωτικά χάπια, χρήματα αλλά και κουπόνια σίτισης!

Στη νέα αυτή υπόθεση, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο 37χρονος τα ξημερώματα της Λαμπρής Δευτέρας 20 Απριλίου 2020 με τη χρήση βίας αφαίρεσε από 56χρονο την πρώτη φορά 5 ναρκωτικά χάπια, το χρηματικό ποσό των 22 ευρώ και κουπόνια σίτισης και, τη δεύτερη φορά το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 37χρονο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και συνολικά 21 ναρκωτικά χάπια. Και γι’ αυτή την υπόθεση το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 37χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών, φυλάκιση 9 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Ακυρώθηκε η διαδικασία για την καταδίκη 61χρονου

Για ληστεία και κλοπή κοσμημάτων κατηγορείται ένας 18χρονος Ρομά

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Πακιστανός για τον εμπρησμό

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω