Επίσημη… παρουσίαση του Κολοσσού σήμερα με το Περιστέρι στην Καλλιθέα

Επίσημη… παρουσίαση του Κολοσσού σήμερα με το Περιστέρι στην Καλλιθέα

Επίσημη… παρουσίαση του Κολοσσού σήμερα με το Περιστέρι στην Καλλιθέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1017 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου 2023-24 με το 4ο Super Cup by aegean islands, στη Ρόδο θα ανοίξει και η αυλαία του 32ου επαγγελματικού Πρωταθλήματος μπάσκετ, με τον Κολοσσό H Hotels να υποδέχεται το Περιστέρι bwin σήμερα στις 17:00 (ERT Sports 1) στο κλειστό της Καλλιθέας.

Ο Κολοσσός H Hotels, με τον Κούρο Σεγκούρα να γίνεται ο πρώτος ξένος προπονητής στην ιστορία του στην Basket League, θα παρουσιαστεί στο νέο Πρωτάθλημα έχοντας έντεκα νέα πρόσωπα στο ρόστερ του. Από την ομάδα της περιόδου 2022-23 συνεχίζουν μόνο ο Σωτήρης Μπιλλής που θα διανύσει την 7η σεζόν του στους «θαλασσί» και ο Γιάννης Χατζηνικόλας.

Το Περιστέρι bwin, μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στο περσινό Πρωτάθλημα και συνεχίζοντας με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο του, θα έχει συνολικά οχτώ νέα πρόσωπα στο ρόστερ του. Από αυτά όμως μόνο δύο (Τζόε Ράγκλαντ και Τρέβορ Τόμπσον) δεν έχουν προϋπηρεσία στην Basket League. Από την ομάδα της περασμένης σεζόν συνεχίζουν οι Λεωνίδας Κασελάκης, Στέλιος Πουλιανίτης, Νίκος Χουγκάζ και οι νεαροί Ζούγρης, Σταυρακόπουλος και Χατζής.

Σωτήρης Μπιλλής: «Να στηρίξει την προσπάθειά μας ο κόσμος»
Δηλώσεις έκανε στο kolossosbc.gr ο Σωτήρης Μπιλλής, αρχηγός του Κολοσσού για την αναμέτρηση με το Περιστέρι και ζήτησε την παρουσία του κόσμου για να καταφέρει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της:

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία σε όλους, μακριά από τραυματισμούς και στο τέλος της σεζόν να έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Ελπίζουμε και φέτος ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο για να στηρίξει την προσπάθειά μας. Είμαστε μία νέα ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, οπότε θα χρειαστούμε τον χρόνο μας για να βρούμε τη χημεία μας και σ’ αυτό θα παίξει ρόλο η βοήθεια του κόσμου. Από ‘κει και πέρα, κάνουμε πρεμιέρα κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο όπως είναι το Περιστέρι bwin. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε στο 100% το πλάνο του προπονητή μας και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΣΗΜΕΡΑ
Καλλιθέα (17:00): Κολοσσός Ρόδου- Περιστέρι (ΕΡΤ Sports 1)
(Τσαρούχα- Χριστινάκης- Μπακάλης/ Βιτζηλαίος)
Άνω Λιόσια (17:15): Α.Ε.Κ.- Γ.Σ. Λαυρίου (ΕΡΤ3)
(Τσώνος- Μηλαπίδης- Χατζημπαλίδης/ Ντάβαρης)
Π.Α.Ο.Κ. (20:15): Π.Α.Ο.Κ.- Προμηθέας Πάτρας (ΕΡΤ3)
(Συμεωνίδης- Θεονάς- Κατραχούρας/ Δροσόπουλος)

ΑΥΡΙΟ
Αλεξάνδρειο (17:15): Άρης- Ολυμπιακός (ΕΡΤ3)
(Παπαπέτρου- Τζιοπάνος- Λουλουδιάδης/ Ελευθεριάδης Π.)
Απόλλωνα (17:15): Απόλλων Πάτρας- Καρδίτσα (ΕΡΤ3)
(Πουρσανίδης Γ.- Τσολάκος- Τηγάνης/ Δημόπουλος)
Ο.Α.Κ.Α. (20:15): Παναθηναϊκός- Μαρούσι (κ.θ., ΕΡΤ3)
(Αγραφιώτης Ι.- Κωνσταντινίδου- Λιότσιος/ Κυρτάτας)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Αυτή θα είναι η 10η σεζόν κατά την οποία θα συνυπάρξουν οι δύο ομάδες στην Basket League. Η κλήρωση τις θέτει αντιμέτωπες στην πρεμιέρα για τρίτη φορά αφού αυτό έγινε μία φορά στη Ρόδο και μία στο Περιστέρι…
2010-11: Κολοσσός-Περιστέρι 67-58 (Τσάμης 14, Τζόρνταν 13 – Κινγκ και Σκοτ 16).
2020-21: Περιστέρι-Κολοσσός 84-81 (Μαυροκεφαλίδης 27π, 9/11δ, 2/3τρ, 7ρ, Γκάντι 13π, 5ρ, 7ασ –Άρτις 25π, 6ασ, Λάιλ 16π, 4ρ.).

Ο Κολοσσός H Hotels θα αγωνιστεί ως γηπεδούχος στην πρεμιέρα για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια. Στην τελευταία φορά που μπήκε στη νέα σεζόν με ένα ματς στην έδρα του, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2019-20 επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 89-61. Στις 17 πρεμιέρες της για την Basket League, η ομάδα της Ρόδου είχε ρεκόρ 7-10, με θετικό πάντως πρόσημο στην έδρα της (6-4).

Το Περιστέρι bwin μετά από επτά σερί εντός έδρες πρεμιέρες, καλείται να μπει στο Πρωτάθλημα με ένα εκτός έδρας ματς. Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν και πάλι στη Ρόδο! Για την περίοδο 2010-11 όταν ηττήθηκε με 67-58. Στις συνολικά 21 προηγούμενες παρουσίες του στην Basket League, μέτρησε 15 νίκες και μόνο έξι ήττες στα ματς πρεμιέρας, έχοντας όμως αρνητικό ρεκόρ μακριά από το Περιστέρι (3-5).

Η ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων στην Basket League καταγράφεται ως εξής…

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS
MILESTONE
• Ο Ιωσήφ Κολοβέρος απέχει οχτώ πόντους από τους 300 στην Basket League. Μετράει 292 σε 38 αγώνες (7,68 μέσος όρος).

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ
• Ο Κούρο Σεγκούρα αντιμετώπισε το Περιστέρι bwin με δύο ομάδες στη μοναδική σεζόν του στην Basket League, το 2021-22, νικώντας το και με τις δύο έχοντας αντίπαλο τον Μίλαν Τόμιτς. Εξτός με τον Ιωνικό και εντός έδρας με την ΑΕΚ.

• Ο Τάιλερ Πόλεϊ έχει μπροστά του τη δεύτερη σεζόν του στην Basket League. Στην περσινή περίοδο εκτέλεσε στα τρίποντα, ως παίκτης του ΠΑΟΚ mateco, με 44,44% στην κανονική περίοδο αλλά με 13,04% στα πλέι οφ.

• Ο Τζέρελ Σίμονς είναι ο έτερος ξένος του ρόστερ του Κολοσσού H Hotels με ελληνική προϋπηρεσία. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε 10 παιχνίδια με τον Απόλλωνα Carna στη σεζόν 2021-22 με 13,8 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
MILESTONE
• Το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Λεωνίδα Κασελάκη στο φετινό Πρωτάθλημα, θα είναι και το 250ό του στην Basket League. Σε 325 αγώνες στην κατηγορία, ο διεθνής φόργουορντ μετράει 249/782 (31,84%).
FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

• Ο Νέιτ Ρένφρο είχε τουλάχιστον μία τάπα σε 9/10 τελευταία παιχνίδια του στην Basket League, ως παίκτης του ΠΑΟΚ mateco στην περσινή σεζόν.

• Εννιά σερί παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο μετράει ο Κένι Ουίλιαμς, που θα παίξει στην Basket League με τρίτη διαφορετική ομάδα (Κολοσσός, ΑΕΚ).

• 11 συνεχόμενα παιχνίδια Πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο έχει από την πλευρά του ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ που θα παίξει με τέταρτη διαφορετική ομάδα στην κατηγορία (ΠΑΟΚ, Απόλλων Πάτρας, Άρης).

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Συνεχίζονται οι επαφές, «χτίζει» το νέο ρόστερ

Αήττητος ο Αλέξανδρος Φάρελλ, κέρδισε και τον Miroslav Serban στην Αγγλία!

Ξανά στη Χαλκίδα οι Δωδεκανήσιοι για το Πανελλήνιο στίβου Κ16

Τα αποτελέσματα στις ημερίδες του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Α.Ε. Κατταβιάς: Επέστρεψε ο Διακοηλίας

Λάουρα κι Ελιμπιόνα Ζενέγια συμμετέχουν στα «Τοφάλεια»

Αγιος Ισίδωρος: Ανανέωσε και ο Στελλάς

Ποδόσφαιρο: «Έφυγε» από τη ζωή ο Μικές Ρήγας