Ένας περίπατος, τρία μονοπάτια... με το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο στη Μεσαιωνική Πόλη

Ένας περίπατος, τρία μονοπάτια... με το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο στη Μεσαιωνική Πόλη

Ένας περίπατος, τρία μονοπάτια... με το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο στη Μεσαιωνική Πόλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1079 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή 20/10 οι μαθητές/τριες της Α’ Γυμνασίου του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου συνοδεία των καθηγητριών τους Ά. Μάκαρη, Σ. Ρούσου, Μ. Μαυριδή και Β. Μαζή επισκέφτηκαν το Κατάλυμα της Γαλλίας στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εργαστήριο κεραμικής στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Μια καλλιτεχνική διαμονή γύρω από τη σύγχρονη κεραμική» που συνδιοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κι έχει τη στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου.

Στον ανακαινισμένο χώρο του καταλύματος τους/τις υποδέχτηκε η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο, κ. Αλίκη Μοσχή, η οποία αφού τους/τις ξενάγησε στον χώρο και στην έκθεση φωτογραφίας «Προσωπογραφίες του Αιγαίου» του Κ. Σοφικίτη, πρόσφερε σε όλους αναμνηστική τσάντα με εκπαιδευτικό υλικό για τον γαλλικό και ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Στη συνέχεια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να συναντήσουν στο εργαστήριο κεραμικής του καταλύματος τις καλλιτέχνιδες Chloé Vernerey και Κωνσταντίνα Λαζαρίδου, να συζητήσουν μαζί τους για τη δουλειά τους και να πειραματιστούν με τον πηλό.

Στη συνέχεια οι μαθητές /τριες επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρόδου, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις συλλογές της από το ευγενικό και πρόθυμο προσωπικό της.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη επιτυχία των μαθητών του Βενετοκλείου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Χρυσό βραβείο Περιβάλλοντικής Συνείδησης στο ΕΠΑΛ της Κω

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Άννα Αγγελή για την επιτυχία της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων εξετάσεων

Δύο νέες ειδικότητες από φέτος στο ΠΕΠΑΛ Ρόδου

Συγχαρητήριο μήνυμα του βουλευτή Δωδ/νήσου Γιάννη Παππά για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Συγχαρητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Διάκριση για το ΕΠΑ.Λ. Παραδεισίου