Στο Εφετείο η υπόθεση για τον βιασμό 19χρονης ΑμεΑ

Στο Εφετείο η υπόθεση για τον βιασμό 19χρονης ΑμεΑ

Στο Εφετείο η υπόθεση για τον βιασμό 19χρονης ΑμεΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3109 ΦΟΡΕΣ

Ο ένας εκ των δύο δραστών έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία της Ελ. Τοπαλούδη

Στις αρχές Νοεμβρίου προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, η υπόθεση ομαδικού βιασμού στη Ρόδο, με θύμα μία 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Κατηγορούμενοι είναι ένας 27χρονος Ρομά και ο 24χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που έχει καταδικαστεί και για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Οι δύο άνδρες θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου στις 6 Νοεμβρίου για να εξεταστεί η έφεση που έχουν ασκήσει κατά της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε τον Ιούνιο του 2020 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Συγκεκριμένα το πρωτόδικο δικαστήριο με την απόφασή του, έκρινε ομόφωνα ένοχους τους δύο κατηγορουμένους και επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης κοπέλας στη Ρόδο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, με την απόφαση του αυτή, «υιοθέτησε» την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία νωρίτερα στην αγόρευσή της, είχε ζητήσει την ενοχή τόσο του 27χρονου Ρομά όσο και του 24χρονου αλλοδαπού, όπως κατηγορούνται.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν, με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί μας, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο – τότε- αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν.

Πράγματι, στο πλαίσιο των ερευνών αυτών, άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στην –τότε- 19χρονη κοπέλα η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην Αστυνομία κι εκεί συνοδεία συγγενικού προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018. Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, τον 27χρονο Ρομά και τον 24χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες.

Το βράδυ, περίπου στις 8.30 του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες φέρονται να πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 24χρονου αλλοδαπού, για ν’ ακούσουν μουσική.

Τότε, αφού επιβίβασαν στο όχημα την 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου κι εκεί, κοντά στις τουαλέτες, φέρονται να τη βίασαν αλλά και να προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις. Βάση των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου 2019 το βράδυ τον 27χρονο Ρομά. Μετά απ’ αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος του 24χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

«Όλα έγιναν με τη συναίνεση της»

Απολογούμενοι ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και ισχυρίστηκαν πως ό,τι έγινε μεταξύ αυτών και της 19χρονης κοπέλας, είχε γίνει με τη συναίνεση της.

Πιο αναλυτικά και οι δύο απολογίες, είχαν αρκετά κοινά σημεία, και οι δύο κατηγορούμενοι έδωσαν αναλυτικές εξηγήσεις για το τι συνέβη μεταξύ αυτών και της 19χρονης κοπέλας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση που έδωσε ερωτηθείς από την έδρα ο 24χρονος Αλβανός, αναφορικά με τον χρόνο τέλεσης της πράξης για την οποία κατηγορούνται.

Ο αλλοδαπός λοιπόν είχε πει κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, ότι η συνάντηση που είχε με την 19χρονη κοπέλα έγινε πριν τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη! Μάλιστα ο ίδιος είχε επισημάνει, ότι μετά το περιστατικό με την Ελένη ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, δεν έβγαινε από το σπίτι του παρά μόνο για κάποιες συναντήσεις με το ψυχολόγο του.

Αλλά και ο 27χρονος Ρομά, ερωτηθείς για τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος για το οποίο κατηγορούνται, δεν έδωσε ακριβή απάντηση καθώς είπε ότι δεν θυμάται την ημερομηνία. Κατά την ακροαματική διαδικασία στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο,

οι δικηγόροι υπεράσπισης κ.κ. Γιάννης Χριστοδούλου ( για τον 27χρονο), Στέλιος Κιουρτζής και Γιώργος Κυπραίος (για τον 24χρονο) στις αγορεύσεις τους υπεραμύνθηκαν της αθωότητας των πελατών τους και ζήτησαν την απαλλαγή τους ή εφόσον κηρυχθούν ένοχοι (όπως κι έγινε) να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ενώ η δικηγόρος πολιτικής αγωγής κα Μαρία Κρικοπούλου είχε συνταχθεί με την εισαγγελική πρόταση και είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο άνδρες, απέρριψε όλους τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης, δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό, επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών στον καθένα και αποφάσισε οι εφέσεις τους να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Στο άκουσμα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω, ο 24χρονος αλλοδαπός είχε σηκωθεί όρθιος από τη θέση του και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου είπε: «Εσύ δεν θα είσαι πρόεδρος για πολύ, θα τα βρεις από τον Θεό»!

Ο πρόεδρος με τη σειρά του, του απάντησε: «Εγώ θα τα βρω από τον Θεό; Δεν βλέπεις καλύτερα εσύ όλα αυτά που έχεις κάνει;» και τότε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος απάντησε για ακόμη μία φορά στον πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω: «Εγώ για την Τοπαλούδη μπορεί να δικάστηκα σωστά, αλλά αυτό είναι άδικο και θα το βρεις από τον Θεό»!

Οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση κατά της απόφασης που εκδόθηκε από το δικαστήριο σε βάρος τους κι έτσι η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο και σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε μία προσπάθεια να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» τις πρωτόδικες ποινές που τους έχουν επιβληθεί.

Διαβάστε ακόμη

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών