ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Κατεκυρώθη η δημοπρασία δια το ξενοδοχείον Καρπάθου

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: Κατεκυρώθη η δημοπρασία δια το ξενοδοχείον Καρπάθου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Κατεκυρώθη η δημοπρασία δια το ξενοδοχείον Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 346 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3779

 

ΚΑΤΕΚΥΡΩΘΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
ΔΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Διά αποφάσεως του Επάρχου Καρπάθου ενεκρίθη απόφασις του δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου διά της οποίας κατεκυρώθη επ’ ονόματι του εργολάβου Ι. Χαλκιά η δημοπρασία διά την κατασκευήν του έργου του δημοτικού ξενοδοχείου.

ΝΕΟΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΝ ΣΧΟΛΕΙΟΝ
ΘΑ ΑΝΕΓΕΡΘΗ ΕΙΣ ΚΑΝΔΗΛΙ
Υπό της Νομαρχίας ενεκρίθη πράξις του διοικητικού συμβουλίου του Βακούφ Ρόδου, διά της οποίας παραχωρείται εις την Εφορείαν του Μουσουλμανικού Σχολείου της περιφέρειας Κανδηλί-Τριαντών οικόπεδο, προς ανέγερσιν νέου σχολικού κτιρίου του σχολείου τούτου.
Το νέον μουσουλμανικόν σχολείον Κανδηλί θα ανεγερθή δαπάναις του Ελληνικού Δημοσίου διά πιστώσεως δρχ. 120.000 που διατίθενται υπό του Νομαρχιακού Ταμείου Δωδεκανήσου.

ΑΠΟ 15ης ΤΡΕΧ. ΘΑ ΔΙΔΩΝΤΑΙ ΣΥΚΑ
ΔΙ’ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ
Ως ανεκοινώθη από της 15ης τρέχοντος θα αρχίση η παράδοσις υπό της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου σύκων εις τας βιομηχανίας Ρόδου διά την οινοπνευματοποίησιν. Η συγκέντρωσις των σύκων εις όλην την Δωδεκάνησον θα περατωθή εντός των ημερών. Μέχρι τούδε εις την Ρόδον και την Κω έχουν συγκεντρωθή 960 τόννοι σύκων.

900 ΤΟΝΝΟΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
ΘΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΕΚ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Κατά πληροφορίας εκ Καλύμνου, 900.000 εσπεριδοειδών της νήσου θα εξαχθούν εφέτος εις το εξωτερικόν και εις αγοράς του εσωτερικού. Η μεγαλυτέρα ποσότης είναι μανδαρίνια, εκ των ποσοτήτων δε που θα εξαχθούν εις το εξωτερικόν, το μεγαλύτερον μέρος θα κατευθυνθή προς την Δυτικήν Γερμανίαν, όπου τα εσπεριδοειδή της Καλύμνου έχουν αποκτήσει καλήν φήμην.
Αι εξαγωγαί εσπεριδοειδών εκ Καλύμνου αρχίζουν εντός των ημερών, καταβάλλεται δε προσπάθεια όπως η συσκευασία των είναι αρίστη, ως και κατά το παρελθόν. Κατά σχετικάς πληροφορίας, εκτός του ειδικού καλαισθήτου περιτυλίγματος εκάστου μανδαρινίου, και η τοποθέτησις αυτών γίνεται μετά πάσης επιμελείας, εις κιβωτίδια με εντύπους παραστάσεις, χαρακτηριστικάς της προελεύσεως του προϊόντος. Τέλος δέον όπως αναφερθή ότι τα μανδαρίνια Καλύμνου και από απόψεως ποιότητος, και από απόψεως μεγέθους είναι εξαιρετικά.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ
ΣΤΡ. ΕΠΟΠΤΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ
Ανεχώρησεν χθες εκ Ρόδου ο Ανώτερος Στρατιωτικός Επόπτης των εκλογών, συνοδευόμενος υπό των αξιωματικών του κλιμακίου, το οποίον επόπτευσε κατά τας εκλογάς εις την περιοχήν Δωδεκανήσου.
Επίσης ανεχώρησαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι ήσαν εντεταλμένοι διά τας εκλογάς εις διάφορα εκλογικά τμήματα. Η ανεχώρησις των δικαστικών αντιπροσώπων θα συνεχισθή μέχρι του Σαββάτου.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ
Διά Βασιλικού Διατάγματος δημοσιευθέντος εις την εφημερίδα της Κυβερνήσεως προήχθη κατ’ απόλυτον εκλογήν εις Τμηματάρχην Α’ τάξεως ο παρά τω Τελωνείω Ρόδου υπηρετών τελώνης Β’ τάξεως κ. Παναγιώτης Καρυτινός.
Εξ άλλου προήχθη κατ’ απόλυτον εκλογήν εις Τμηματάρχην Β’ τάξεως ο παρά τω αυτώ Τελωνείω υπηρετών εισηγητής κ. Χρήστος Φλέγκας.
Διά πράξεως του υπουργού Οικονομικών μετετέθη εις την Διεύθυνσιν Τελωνείου Ρόδου ο γραμματεύς Α’ κ. Ιωάννης Σούφρας υπηρετών μέχρι τούδε εις την Διεύθυνσιν Τελωνείων Πειραιώς.
Εξ άλλου δι’ ετέρας υπουργικής πράξεως μετετέθη εις την Διεύθυνσιν Τελωνείων Πειραιώς ο μέχρι τούδε υπηρετών εις την Διεύθυνσιν Τελωνείου Ρόδου εισηγητής κ. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι βιβλιοπώλαι της Ρόδου φοβούνται αφανισμόν - Δεν θα πωλούν σχολικά βιβλία;

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ρόδιοι ηγόρασαν δεξαμενόπλοιον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Η πλειοψηφία του Δήμου διεμαρτυρήθη δια την περιφρόνησιν έναντί της