Κάθειρξη 12 ετών σε 33χρονο Ιρανό για βιασμό 15χρονης στην Κω

Κάθειρξη 12 ετών σε 33χρονο Ιρανό για βιασμό 15χρονης στην Κω

Κάθειρξη 12 ετών σε 33χρονο Ιρανό για βιασμό 15χρονης στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3951 ΦΟΡΕΣ

Δικάστηκε ερήμην και αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, 33χρονος αλλοδαπός από το Ιράν για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση, μίας 15χρονης κοπέλας, στην Κω, και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών.

Αν και ο αλλοδαπός κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε ο ίδιος ή κάποιος συνήγορός του ενώπιον του δικαστηρίου, εντούτοις η δίκη έγινε κανονικά ωσεί παρών.

Αντίθετα, στο δικαστήριο κατέθεσε η – τότε- ανήλικη κοπέλα όπως και οι γονείς της, οι οποίοι περιέγραψαν αναλυτικά τα όσα είχαν συμβεί.

Τελικά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου επέβαλε στον 33χρονο Ιρανό ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν έγινε η καταγγελία σε βάρος του αλλοδαπού που σήμερα είναι 33 ετών.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, μία φίλη της ανήλικης κοπέλας και κατήγγειλε ότι η –τότε- 15χρονη εξαναγκάζεται να συναντιέται με τον 33χρονο (τότε ήταν 28 ετών) από φόβο.

Άμεσα αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες και κατάφεραν να εντοπίσουν τον 33χρονο αλλά και την ανήλικη, η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες- παραδέχτηκε ότι είχε βιαστεί!

Πιο συγκεκριμένα, βάση των ίδιων πληροφοριών, η 15χρονη είχε πει πως αρχικά, στις 13 Σεπτεμβρίου 2018, ο 33χρονος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της ενώ στη συνέχεια στις 14, 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2018 με απειλές την εξανάγκασε σε ολοκληρωμένη ερωτική πράξη.

Η ανήλικη κοπέλα είχε ισχυριστεί πως οι συναντήσεις τους γίνονταν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και πως πήγαινε στο ραντεβού τους από φόβο μην τυχόν και την χτυπούσε, διότι την απειλούσε.

Μετά την καταγγελία ο 33χρονος Ιρανός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω, ενώ είχε διαταχθεί και η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης και η λήψη DNA από την ανήλικη.

Μετά την απολογία του, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του