Στις αρχές του νέου έτους η δίκη 28χρονου Πακιστανού που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Στις αρχές του νέου έτους η δίκη 28χρονου Πακιστανού που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Στις αρχές του νέου έτους η δίκη 28χρονου Πακιστανού που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1081 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε χθες για τις αρχές του νέου έτους, η δίκη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, 28χρονου Πακιστανού που κατηγορείται για τον βιασμό και την αποπλάνηση μίας ανήλικης στην Κάρπαθο.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει χθες, όμως λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή, αναβλήθηκε για τις 8 Ιανουαρίου 2024.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης, το βράδυ της Παρασκευής 24 Απριλίου 2020, μετά από καταγγελία που έκανε η 53χρονη μητέρα της ανήλικης κοπέλας στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 53χρονη μετέβη ένα τέταρτο πριν τις δέκα το βράδυ στους αστυνομικούς και κατήγγειλε ότι η ανήλικη κόρη της, νωρίτερα το απόγευμα, βρέθηκε στο σπίτι του αλλοδαπού, όπου ο τελευταίος τη φίλησε στο στόμα, πράξη που είχε κάνει και μερικές ημέρες νωρίτερα!

Ο 28χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, συνελήφθη και ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά την απολογία του ο αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ μετέπειτα ασκήθηκε και συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου για το αδίκημα του βιασμού.

Για την κατηγορία αυτή, ο 28χρονος Πακιστανός προσήχθη εκ νέου κι έδωσε συμπληρωματική απολογία στις 4 Δεκεμβρίου 2020.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αλλοδαπός επέστρεψε στη φυλακή, ενώ με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου παραπέμφθηκε σε δίκη, για τα αδικήματα του βιασμού και της τέλεσης γενετήσιων πράξεων (αποπλάνηση) με ανήλικη που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση. Στις 7 Ιουνίου 2021 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Αν και ενώπιον του δικαστηρίου ο αλλοδαπός δήλωσε αθώος (κάτι που ισχυρίζεται εξ αρχής), και με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κρίθηκε ένοχος, όπως κατηγορείται, με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Δηλαδή, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για το αδίκημα του βιασμού και σε κάθειρξη 7 ετών για το αδίκημα της τέλεσης γενετήσιων πράξεων (αποπλάνηση) με ανήλικη που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συγχώνευση 11 έτη κάθειρξης.

Κατά της απόφασης αυτής ο 28χρονος δια του συνηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη άσκησε έφεση η οποία και μετά τη χθεσινή αναβολή, θα εξεταστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 8 Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του