Β. Καλοπήτας: Βασικός μας στόχος η διαφύλαξη και η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων

Β. Καλοπήτας: Βασικός μας στόχος η διαφύλαξη  και η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων

Β. Καλοπήτας: Βασικός μας στόχος η διαφύλαξη και η ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1186 ΦΟΡΕΣ

Να προχωρήσουν όλα τα χρηματοδοτούμενα έργα είναι ένας από τους βασικούς στόχους που θέτει η δημοτική αρχή, όσο αφορά στη διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και τα πολιτιστικά μνημεία, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού καθώς και αναπληρωτή δημάρχου, κ. Βάιο Καλοπήτα.

Καταρχάς, ο νέος αντιδήμαρχος από το πρωί χθες είχε συναντήσεις με τα στελέχη της υπηρεσίας προκειμένου να ενημερωθεί. Σε δηλώσεις του ο ίδιος, πρώτα απ’ όλα θέλησε να ευχαριστήσει τον δήμαρχο, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, για την τιμή που του έκανε να τον ορίσει αναπληρωτή του αλλά και αντιδήμαρχο μ’ αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Όπως είπε, «η Μεσαιωνική Πόλη είναι ένα πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, είναι ουσιαστικά αυτό που πρέπει να διαφημιστεί πιο πολύ για το νησί μας διότι αν το περιβάλλον, το πολιτιστικό και το φυσικό, είναι καλά, η κοινωνία θα είναι καλά, η οικονομία του νησιού θα είναι ανθηρή και θα μπορέσει η Ρόδος να προχωρήσει. Επομένως, ο κύριος στόχος είναι να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε τα πολιτιστικά μας μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά». «Είναι ένα πόστο, είναι μία θέση ευθύνης που αναγνωρίζω τις δυσκολίες που έχει και θα βάλω τας δυνατά μου για ν’ ανταποκριθώ σ’ αυτά τα καθήκοντα», είπε ακόμη ο νέος αντιδήμαρχος και συνέχισε: «Η φιλοσοφία μας είναι να είμαστε δίπλα στον πολίτη, κοντά στην κοινωνία. Έχουμε πει ότι θα έχουμε μία διοίκηση του δήμου με ανοιχτές πόρτες, επομένως η συνεργασία είναι επιβεβλημένη για να μπορέσουμε να είμαστε μία δημοτική αρχή η οποία θα έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και τον άνθρωπο».

Άρα, όπως είπε, η συνεργασία είναι επιβεβλημένη με όλους τους φορείς που σχετίζονται με τα πολιτιστικά μας μνημεία, τη Μεσαιωνική πόλη, τα καταστήματα, ακόμη τα σχολεία που υπάγονται στη διεύθυνση, με τους εργολήπτες για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους ανθρώπους που τους ενδιαφέρει η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Σύμφωνα με τον κ. Καλοπήτα, λοιπόν, μ’ αυτούς θα συζητήσουν, θα πάρουν την άποψή τους και θα την εντάξουν στον συνολικό τους σχεδιασμό. Και βέβαια, όταν χρειαστεί, και σε υψηλότερο επίπεδο, με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και όλες τις εμπλεκόμενες με τα μνημεία μας υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της ενημέρωσης όσο αφορά στα έργα, ποια η εξέλιξή τους, αν έχουν σταματήσει και πως θα συνεχιστούν.

Επομένως, στα σχέδιά τους είναι να προχωρήσουν όλα τα έργα και να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν το συντομότερο δυνατό διότι «αυτά τα έργα θα παραδοθούν στο τέλος στον ροδιακό λαό για να μπορέσει να τα αξιοποιήσει», όπως είπε ο αντιδήμαρχος και συμπλήρωσε:

«Επομένως, αυτό θέλουμε να κάνουμε και να ξέρετε ότι ξέρουμε πως να το κάνουμε». Για όλα τα έργα, λοιπόν, των οποίων οι χρηματοδοτήσεις είναι εξασφαλισμένες θα τις τρέξουν για να μπορέσουν αυτά να υλοποιηθούν. «Μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γνωρίζουμε πως να το κάνουμε και θα το κάνουμε», διαβεβαίωσε ο νέος αντιδήμαρχος.

Στο πλαίσιο αυτό, θα επιδιώξουν συναντήσεις με όλους τους φορείς που έχουν σχέση με τη Μεσαιωνική Πόλη ενώ για τους υπαλλήλους της διεύθυνσης είπε ότι θα τους αντιμετωπίσουν με σεβασμό στο έργο τους για να έχουν μία αγαστή συνεργασία. «Αν δουλεύεις σωστά και αν τηρείς τους όρους της προγραμματικής σύμβασης επειδή αυτά είναι χρηματοδοτούμενα προγράμματα, τα πράγματα τρέχουν από μόνα τους», είπε για την Π.Σ. για τη Μεσαιωνική Πόλη.

Ακόμη, Με δεδομένο ότι σε λίγο θα πρέπει να ξεκινήσει και η προετοιμασία για τη νέα σεζόν, σύμφωνα με τον κ. Καλοπήτα δεν έχουν κάτι να αλλάξουν αυτή τη στιγμή αλλά, από την ενημέρωση που ήδη είχε, θα μπει νέο σύστημα αναγνώρισης για την είσοδο και έξοδο των οχημάτων ώστε να είναι πιο εύκολη αυτή-θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Τέλος, όσο αφορά στα επιπλέον καθήκοντά του, αυτά της αναπλήρωσης του δημάρχου, είπε ότι όλοι πρέπει να είναι ενήμεροι για τα θέματα που απασχολούν τον δήμο γιατί η διοίκηση είναι ενιαία, στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και πρέπει να δίνουν λύση στα προβλήματά του, ανεξάρτητα των αρμοδιοτήτων με τις οποίες έχει επιφορτιστεί ο καθένας.

Διαβάστε ακόμη

Παραδόθηκε από τη Nova το έργο αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών στη Ρόδο, ύψους 1 εκατ. ευρώ

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας δήμου Ρόδου: «Οδηγίες για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών»

Τροχαίο ατύχημα στις Κάτω Πέτρες

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος Ν. Αιγαίου ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης

Ρόδος: Λουκέτο πριν από λίγο σε γνωστή αλυσίδα ρούχων

Ανακοίνωση των τοπογράφων για το θέμα του Κτηματολογίου

Aνοικτά θα παραμείνουν τα καταστήματα τη Δευτέρα 24 Ιουνίου

Γ. Χατζημάρκος: Το 122% έφτασε η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020