Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε ζευγάρι για διακίνηση ναρκωτικών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε ζευγάρι για διακίνηση ναρκωτικών

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε ζευγάρι για διακίνηση ναρκωτικών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1504 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο με περιοριστικούς όρους

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, ο 42χρονος και η 43χρονη σύζυγός του, που συνελήφθησαν με ποσότητες κοκαΐνης και χασίς και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος του ζευγαριού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (με τη μορφή της κατοχής) και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Έτσι, χθες το μεσημέρι, αρχικά ο 42χρονος συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Μαρία Κρικοπούλου και στη συνέχεια η 43χρονη συνοδευόμενη από τη συνήγορό της κα Δέσποινα Τσέλιου, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν, αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και από το 2010 παρακολουθεί ανελλιπώς πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ και πλέον κάνει μόνο χρήση κάνναβης την οποία προσπαθεί να «κόψει» και αυτήν.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τα ναρκωτικά, δήλωσε, ότι η ποσότητα χασίς είναι δική του, ενώ σε ό,τι αφορά την άλλη ουσία, δεν γνωρίζει αν πράγματι είναι κοκαΐνη ή απλή σκόνη καθώς θεωρεί πως η σύζυγός του δεν θα μπορούσε να διαθέσει τόσα χρήματα για την αγορά του συγκεκριμένου ναρκωτικού.

Για τον λόγο αυτό και ζήτησε να σταλεί η ουσία στο Χημείο για εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς είναι.

Σε ό,τι αφορά την 43χρονη, και αυτή από την πλευρά της είπε, πως κάνει χρήση βουπρεμορφίνης, την οποία της την προμηθεύει ο 42χρονος σύζυγός της, αρνήθηκε, ότι έχει σχέση ή γνώση για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν σε ένα σημείο, όπως είπε, όπου υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για τον οποιονδήποτε, ακόμη και για τον 42χρονο ή μέλη της οικογένειάς του, καθώς πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

Η 43χρονη, τόνισε, πως ουδέποτε έχει καταδικαστεί και πως είναι η μόνη που έχει το παιδί της, το οποίο και φροντίζει καθώς πάσχει από αναπηρία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, τόσο ο 42χρονος όσο και η 43χρονη σύζυγός του αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Υπενθυμίζεται, πως όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 στη μία και μισή το μεσημέρι, όταν, παρουσία αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στο πλαίσιο αξιολόγησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα στην κατοικία του 42χρονου, όπου σε παρακείμενο αυτής χώρο βρέθηκαν:

• Κοκαΐνη βάρους 18 γραμμαρίων

• Κάνναβη βάρους 30 γραμμαρίων

• Ηλεκτρονική ζυγαριά.

Αρχικά συνελήφθη ο 42χρονος ο οποίος όμως – σύμφωνα με πληροφορίες- φέρεται να ισχυρίστηκε προανακριτικά τους αστυνομικούς ότι ουδεμία σχέση έχει με τις ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης που εντοπίστηκαν, καθώς αυτές ανήκουν στη σύζυγό του!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την επόμενη ημέρα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, οι αστυνομικοί να εντοπίσουν και να συλλάβουν και την 43χρονη, η οποία βρέθηκε να κατέχει και κατασχέθηκαν 2 ναρκωτικά χάπια και 7 τμήματα ναρκωτικών χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή.

Οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (με τη μορφή της κατοχής) και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών