Καταδικάστηκε 45χρονος για φθορές σε ξενοδοχείο

Καταδικάστηκε 45χρονος για φθορές σε ξενοδοχείο

Καταδικάστηκε 45χρονος για φθορές σε ξενοδοχείο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2891 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 45χρονος που συνελήφθη στο Φαληράκι για τη φωτιά που έβαλε και τις φθορές αξίας 10.000 ευρώ που προκάλεσε σε ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Συγκεκριμένα, η δίκη έγινε χθες το μεσημέρι και το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή στον 45χρονο για τα αδικήματα του εμπρησμού, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της κλοπής.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου είπε, ότι όλα τα έκανε διότι νόμιζε ότι το ξενοδοχείο ήταν δικό του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 29 Ιανουαρίου 2024 το πρωί όταν ο 45χρονος κάτοικος της περιοχής που διέμενε σε κατάλυμα, έβαλε φωτιά στον εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε τρία δωμάτια του κτηριακού συγκροτήματος.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι αφαίρεσε και από δωμάτιο υπηρεσίας του ξενοδοχείου, κλειδιά δωματίων που ήταν άδεια, χωρίς ενοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 45χρονος διέμενε στο κατάλυμα στο Φαληράκι και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα, προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες.

Στο σημείο έφθασε δύναμη αστυνομικών του ΑΤ Αρχαγγέλου, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών