Πρόταση από τους ταξιτζήδες για προσλήψεις οδηγών για λογαριασμό της «ΡΟΔΑ»

Πρόταση από τους ταξιτζήδες για προσλήψεις οδηγών για λογαριασμό της «ΡΟΔΑ»

Πρόταση από τους ταξιτζήδες για προσλήψεις οδηγών για λογαριασμό της «ΡΟΔΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4039 ΦΟΡΕΣ

Πρόταση για την επίλυση του προβλήματος που υπάρχει με την εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης στο νησί και ειδικότερα στον δυτικό άξονα προς το αεροδρόμιο, επεξεργάζεται ο Μεταφορικός Συνεταιρισμός Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Ρόδου σε συνεργασία με τον δήμο Ρόδου.

Η πρόταση αφορά την πρόσληψη οδηγών από τον Συνεταιρισμό, που μπορεί να γίνει με πιο ευέλικτους τρόπους και οι οποίοι θα διατεθούν στη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών «ΡΟΔΑ», για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν με την έλλειψη προσωπικού.

Μάλιστα, όπως έκανε χτες γνωστό ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης, αν δεν βρεθεί μία λύση άμεσα, φέτος το νησί θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα σε αυτό τον τομέα και δεν θα αποφύγει τη δυσφήμιση, καθώς τα ταξί δεν θα μπορούν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση και η ΔΕΣ «ΡΟΔΑ» δεν θα μπορεί να θέσει σε λειτουργία τα λεωφορεία της ελλείψει προσωπικού.

Προς το παρόν, δεν έχει παρθεί απόφαση επί της πρότασης, καθώς επίκειται συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Κώστα Χαλκιά, αλλά και τους υπεύθυνους του Συνεταιρισμού για να συζητηθεί αν μπορεί νομικά να «σταθεί» μία τέτοια συνεργασία.

«Επειδή η “ΡΟΔΑ” έχει αλλάξει όλη τη δομή της, πιστεύω, ότι θα είναι πολύ δύσκολα φέτος να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες και όλο το βάρος θα πέσει στο ταξί και είναι λογικό ότι θα γίνει αυτό. Φοβάμαι μην τυχόν και ρίξουν ευθύνες στο ταξί, ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει.

Εμείς έχουμε κάνει μία κίνηση και έχουμε μιλήσει και με τον πρώην δήμαρχο κ. Καμπουράκη και με τον νυν κ. Κολιάδη, και περιμένουμε να συζητήσουμε και με τον κ. Χαλκιά για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τη “ΡΟΔΑ”. Γιατί υπάρχει μία διάθεση από τον Συνεταιρισμό Ιδιοκτητών ταξί να ασχοληθεί με το θέμα και αν μπορούμε να κάνουμε μία συνεργασία.

Διότι, να έχετε υπόψη σας και θα το δείτε το καλοκαίρι, πως θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τη Ρόδο προς το αεροδρόμιο και γενικά σε αυτή την πλευρά» δήλωσε ο κ. Καστανίδης και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να προλάβουμε αυτό το πρόβλημα, γιατί θα πάθει κακό το νησί μας δεν θα πάθει κακό το... ταξί ή κάποιος άλλος. Θα πάθει κακό το νησί μας γιατί θα δυσφημιστεί, καθώς δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Και πάντα θα πρέπει να προλαβαίνουμε εμείς, που είμαστε έμπειροι σε αυτά τα πράγματα, το κακό.

Γι’ αυτό και θα συναντηθούμε με τον κ. Χαλκιά, θα βρεθούμε και με τον δήμαρχο για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να λύσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί. Από συζήτηση που έχουμε κάνει με διάφορους φορείς, βλέπουμε, ότι το πρόβλημα της “ΡΟΔΑ” είναι η πρόσληψη προσωπικού. Γιατί η πολιτεία, τους λέει να προσλάβουν εποχιακό προσωπικό αλλά ο μισθός που θα παίρνουν είναι 700 με 800 ευρώ. Έτσι, δεν μπορούν να βρουν προσωπικό και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.

Ποιος θα έρθει να δουλέψει με αυτόν τον μισθό τη στιγμή που στην ιδιωτική πρωτοβουλία οι οδηγοί παίρνουν από 1500 έως 1800 ευρώ; Ο Συνεταιρισμός μας λοιπόν έχει κάνει προτάσεις προφορικές μέσω του προέδρου του, του κ. Χατζηγεωργίου, να προσλαμβάνουμε εμείς τους οδηγούς, ώστε να μπορούμε να τους δίνουμε και έναν πολύ μεγάλο μισθό και η “ΡΟΔΑ” να βάλει τα αυτοκίνητα. Δηλαδή να γίνει κάποιου είδους συνεργασία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Συνεταιρισμός έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε κάποιες προσλήψεις οδηγών, προσφέροντας ικανοποιητικές αμοιβές, σε αντίθεση με τη Δημοτική Επιχείρηση. «Δεν ξέρω αν μπορούμε νομικά να το κάνουμε αλλά θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην έρθει σε δύσκολη θέση το νησί μας σε σχέση με την εξυπηρέτηση των τουριστών.

Όπως ξέρετε, η “ΡΟΔΑ” δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο, όπου υπάρχει πολύ δουλειά... δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν μήνες που το ταξί δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει και τους δικούς του πελάτες και θα πρέπει να εξυπηρετήσει και τους πελάτες του “ΡΟΔΑ”. Γι’ αυτό, δεν θέλω κάποιος να κατηγορήσει το ταξί ότι δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει, γιατί δεν θα είναι δικό μας πρόβλημα.

Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με τους νομικούς αλλά επειδή θα συναντηθούμε με τον κ. Χαλκιά, ο οποίος είναι και ο νομικός σύμβουλος του Συνεταιρισμού Ταξί, θα κάνουμε μία συζήτηση για τις λύσεις που μπορούμε να βρούμε.

Τη μεγαλύτερη οικονομική έκταση στο ταξί την έχει ο Συνεταιρισμός, δηλαδή διαχειρίζεται περίπου το 90% των οργανωμένων τουριστών στο νησί μας. Άρα έχουμε και την οικονομική δυνατότητα αλλά και τη δυνατότητα από πλευράς προσωπικού. Έχει 35 υπαλλήλους και έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε άλλους 10 για τη “ΡΟΔΑ”, κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»