Για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας θα δικαστεί 60χρονος

Για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας θα δικαστεί 60χρονος

Για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας θα δικαστεί 60χρονος

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6129 ΦΟΡΕΣ

Για τρία αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της πρώην συζύγου του, κατηγορείται 60χρονος Καλύμνιος, ο οποίος αύριο, θα δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στην αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Αρωγής στη Ροδόπη όπου είχε μετοικίσει η 41χρονη σήμερα γυναίκα και είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία και να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του 60χρονου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, απλή σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατακράτηση.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2021, η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το οποίο λαμβάνοντας υπόψη τα όσα κατέθεσε ενώπιον του η 41χρονη πρώην σύζυγος (το ζευγάρι είχε πλέον χωρίσει) αλλά και τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κας Δέσποινας Θανασιά, έκρινε αθώο τον 60χρονο για το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης και ένοχο για όλα τα άλλα, θεωρώντας όμως, ότι τελέστηκαν μία φορά και όχι κατ’ εξακολούθηση, όπως ήταν οι αρχικές κατηγορίες.

Επίσης, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και έτσι του επιβλήθηκε κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και έξι μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 60χρονος άσκησε έφεση, η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 5 Φεβρουαρίου.

Ενώπιον του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου) όπου βρέθηκε ο 60χρονος, δήλωσε εξ αρχής, ότι αρνείται τις κατηγορίες και πως πλέον οι σχέσεις με την πρώην σύζυγό του έχουν αποκατασταθεί, έχουν μία καλή σχέση στο πλαίσιο επικοινωνίας για την ανατροφή των δύο παιδιών τους.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και η 41χρονη η οποία στην κατάθεσή της στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αλλάξει αρκετά από αυτά που αρχικά είχε δηλώσει στις αρμόδιες Αρχές σε βάρος του 60χρονου, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως τότε ήταν θυμωμένη και όλα τα έβλεπε διαφορετικά.

«Έχω συνείδηση και δεν θέλω να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος. Θεωρώ ότι έχω και εγώ ευθύνη» είχε πει χαρακτηριστικά ενώπιον του δικαστηρίου η 41χρονη μετά από παρατήρηση του προέδρου της έδρας περί «ωραιοποίησης της κατάστασης».

Από την πλευρά του ο 60χρονος, είχε δηλώσει στην απολογία του, ότι την είχε χτυπήσει δύο φορές σε τσακωμό που είχαν και πως μετά από λίγο καιρό πήγε σε εκκλησία, εξομολογήθηκε και σταμάτησε πλέον να χτυπάει.

Σε ό,τι αφορά τις αρχικές καταθέσεις της πρώην συζύγου του, ο κατηγορούμενος είχε πει πως «δεν φταίει εκείνη και ότι η οικογένειά της την έβαλε να τα πει όλα αυτά σε βάρος του».

Τέλος στο δικαστήριο είχε επισημανθεί, ότι ο 60χρονος ουδέποτε είχε ασκήσει βία στα δύο ανήλικα παιδιά τους, και πως πλέον υπάρχει καλή συνεννόηση με την 41χρονη για τη φροντίδα και ανατροφή τους.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού

Κάθειρξη 50 ετών και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Προφυλακίστηκε 28χρονος Ρομά που επιχείρησε να ασελγήσει σε παιδί

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά