Σπασμένα αυτοκίνητα, αναποδογυρισμένα σκάφη, πλημμυρισμένα υπόγεια και τσακισμένα δέντρα άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Ρόδο (φωτορεπορτάζ)

Σπασμένα αυτοκίνητα, αναποδογυρισμένα σκάφη, πλημμυρισμένα υπόγεια και τσακισμένα δέντρα άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Ρόδο (φωτορεπορτάζ)

Σπασμένα αυτοκίνητα, αναποδογυρισμένα σκάφη, πλημμυρισμένα υπόγεια και τσακισμένα δέντρα άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Ρόδο (φωτορεπορτάζ)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 14429 ΦΟΡΕΣ

Δοκιμάστηκε για τα καλά και πάλι το νησί μας

Σοβαρά ήταν τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία το βράδυ της Δευτέρας στο νησί της Ρόδου. Οι ισχυροί άνεμοι, η χαλαζόπτωση και ο ανεμοστρόβιλος που έπληξαν το τμήμα από το Φαληράκι έως και το λιμάνι της Ακαντιάς στο βόρειο τμήμα του νησιού, δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστη ώρα απίστευτες καταστάσεις, που ευτυχώς περιορίστηκαν μόνο σε υλικές ζημιές.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ρόδου από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης, δέχθηκε περισσότερες από 50 κλήσεις, από πολίτες και ιδιοκτήτες καταστημάτων, για άντληση υδάτων ενώ χρειάστηκε να παρέμβει σε συνεργασία και με την πολιτική προστασία σε άλλες τουλάχιστον 15 περιπτώσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνσή τους από διάφορα σημεία.

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές (έσπασαν τζάμια από τον ανεμοστρόβιλο μέσα στο εμπορικό λιμάνι της Ακαντιάς), καταπλακώθηκαν από κλαδιά, ενώ σε μία περίπτωση στην οδό Παρθενόπης, τοιχίο κατέρρευσε και καταπλάκωσε τμήμα αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο.

Η αστυνομία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, αναγκάστηκε να κλείσει χθες αργά το βράδυ, το τμήμα του δρόμου από την ακτή Μιαούλη έως και τις «Κάτω Πέτρες» αφού τα νερά είχαν μετατρέψει ολόκληρη την περιοχή σε ορμητικό ποτάμι.

Στο τμήμα αυτού του δρόμου είχαν ακινητοποιηθεί μάλιστα αυτοκίνητα που κινούνταν στο σημείο και ένα ταξί, με αποτέλεσμα να κληθούν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου για να παράσχουν συνδρομή. Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες σήμερα σε δήμο και περιφέρεια, αναμένται να κάνουν αναλυτική καταγραφή των  ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη από το βράδυ της Δευτέρας οι παρεμβάσεις για την αποκατάστασή τους.

Μεγάλες καταστροφές επίσης υπήρξαν και στην περιοχή του Λαδικού όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και δημοτικός σύμβουλος κος Σωτήρης Βαγιανός.

 

Διαβάστε ακόμη

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Εργολάβοι διεκδικούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις