Βάιος Καλοπήτας: Παραλάβαμε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου

Βάιος Καλοπήτας: Παραλάβαμε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου

Βάιος Καλοπήτας: Παραλάβαμε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1348 ΦΟΡΕΣ

«Ήταν μία δύσκολη νύχτα για τη Ρόδο λόγω της έντονης κακοκαιρίας, αλλά όλες οι υπηρεσιακές ομάδες έκαναν ό,τι μπορούσαν και ήταν σε ετοιμότητα επί ποδός», όπως δήλωσε στον RV και τη Ρένα Παυλάκη, ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και αναπληρωτής δημάρχου Βάιος Καλοπήτας.

«Προβλήματα υπήρξαν και εντός των τειχών. Ήταν τέτοια η ένταση της βροχόπτωσης, που δε μπορούσαμε να δούμε πού ήταν τα φρεάτια, ενώ η Μεσαιωνική Πόλη είναι με πολλά στενά σοκάκια, γεγονός που δυσκολεύει το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καλοπήτας αναφέρθηκε και στην έλλειψη οικονομικής ρευστότητας στον δήμο Ρόδου, αλλά και στα θέματα που καλείται ν’ αντιμετωπίσει στη Μεσαιωνική Πόλη, ενόψει και της νέας τουριστικής σεζόν. Ο αντιδήμαρχος ισχυρίσθηκε δε, ότι η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου.

«Είμαστε 1,5 μήνα ως δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων μας μετά την καθαρή νίκη μας στις εκλογές και εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου από την ένσταση που έκανε ο Αντώνης Καμπουράκης.

Εμείς είμαστε από το πρώτο λεπτό δίπλα στους πολίτες και το “ανοικτές πόρτες” το κάνουμε πράξη, το ίδιο κι εγώ και στη Μεσαιωνική Πόλη. Δεν είναι κρυφό ότι αντιμετωπίζουμε οικονομική στενότητα.

Έχουμε εξασφαλίσει τις μισθοδοσίες του προσωπικού. Εν ολίγοις, οι δουλειές μας δεν γίνονται όταν οφείλονται χρήματα στην αγορά, σε προμηθευτές κ.λπ. Σήμερα παραλάβαμε μία κατάσταση άνευ προηγουμένου. Τα προβλήματα τα βλέπουμε και θ’ αντιμετωπισθούν στο μέλλον.

Για τη δανειοδότηση που έχει ζητήσει ο δήμος Ρόδου, έχουν γίνει προσπάθειες. Αν τα χρήματα δεν έρθουν άμεσα, δεν έχει κανένα νόημα. Πρέπει να δώσουμε χρήματα μπροστά.

Πως θα γίνουν οι πλακοστρώσεις, οι συντηρήσεις κ.λπ., για να εκτελέσουμε έργα μέσα στο καλοκαίρι; Πρέπει να έρθουν τα χρήματα τώρα για να δημιουργήσουμε μία κινητικότητα. Η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως έχουμε σχέδιο».

Διαβάστε ακόμη

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι Αρχαγγέλου

Παραδόθηκε συσκευή στο ΕΚΑΒ από τη Λέσχη Lions «Ηλιούσα»

Ποσότητα κρέατος στον Σύλλογο ΑμεΑ Επαρχίας Ρόδου

Γιάννης Χατζής, πρόεδρος ΠΟΞ: Το να καταγράφουμε τις αφίξεις και τα έσοδα από χρονιά σε χρονιά, έχει μικρή σημασία

Τουρίστες περιμένουν λεωφορείο σε... στάση ανοιχτή με 40 βαθμούς

Πυροπροστασία και γραφειοκρατία

Πρόσκληση σε εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Σορωνής την Κυριακή

Συνάντηση της Μ.Τριανταφυλλοπούλου με την υφυπουργό Τουρισμού