Ένα φιξάκι της ηρωίνης τους οδήγησε στο εδώλιο

Ένα φιξάκι της ηρωίνης τους οδήγησε στο εδώλιο

Ένα φιξάκι της ηρωίνης τους οδήγησε στο εδώλιο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1638 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή των 10 ετών κάθειρξης αλλά και το χρηματικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ που τους είχε επιβληθεί για ένα «φιξάκι» ηρωίνης, θα επιχειρήσουν να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» 35χρονος και 37χρονος από την Κάλυμνο, στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση αφορά την επίσκεψη που είχε κάνει πριν από οχτώ χρόνια στον 35χρονο που ήταν κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου ο 37χρονος και ο οποίος προκειμένου να μην πάει με … άδεια χέρια, πήρε μαζί του για να του δώσει και ένα «φιξάκι» ηρωίνης!

Μάλιστα, ο 37χρονος είχε πετάξει στον φίλο του την ποσότητα των ναρκωτικών ωστόσο έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να κάνει παρέα στο φίλο του στα … κρατητήρια!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 2 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα στο χώρο φύλαξης κρατουμένων του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου, όπου φιλοξενούνταν ο 35χρονος και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη η οποία και έγινε για πρώτη φορά από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, στα μέσα Ιουνίου 2022.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχους και τους δύο άνδρες και είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον καθένα με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο, κατά της απόφασης αυτής, οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αύριο (Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024) μετά από διακοπή του δικαστηρίου από τις 6 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 35χρονος Καλύμνιος βρίσκονταν έγκλειστος στις φυλακές της Δομοκού όμως καθώς είχε δικαστήριο στο οποίο έπρεπε να παραστεί είχε μεταφερθεί στο νησί και κρατούνταν στα κρατητήρια.

Εκεί τον επισκέφθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα ο 37χρονος φίλος του ο οποίος επιχείρησε να τον προμηθεύσει με ναρκωτικά, πετώντας μέσα στα κρατητήρια ένα «φιξάκι» ηρωίνης.

Η κίνηση αυτή έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς οι οποίοι βρήκαν τα ναρκωτικά και συνέλαβαν και τον 37χρονο ο οποίος μαζί με τον φίλο του οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω όπου αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών