Καταδικάστηκε 35χρονος για τον θάνατο 17χρονου σε τροχαίο

Καταδικάστηκε 35χρονος για τον θάνατο 17χρονου σε τροχαίο

Καταδικάστηκε 35χρονος για τον θάνατο 17χρονου σε τροχαίο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5166 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, 35χρονος που κατηγορούνταν για τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα επί της Ρόδου – Λίνδου ενός 17χρονου αγοριού, μαθητή Λυκείου.

Το δυστύχημα είχε συμβεί πριν από επτά χρόνια και προχθές εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 35χρονο (με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου) και του διατήρησε τη συνολική ποινή των 21 μηνών φυλάκισης που του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και φυλάκιση 6 μηνών για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο κ. Άκης Δημητριάδης για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας ο κ. Βασίλης Καβουριού.

Η τραγωδία γράφτηκε στις 4.15 τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου. Εκεί, κόπηκε το νήμα της ζωής του 17χρονου μαθητή.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, προέκυψε, ότι ο 17χρονος, που ήταν μαθητής της Β' Λυκείου στο Βενετόκλειο, οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο και επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με έναν ακόμα φίλο του που επίσης οδηγούσε μοτοποδήλατο. Τα δύο παιδιά κινούνταν με τα οχήματά τους επί της Ρόδου-Λίνδου με κατεύθυνση τα Κοσκινού.

Στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού (περίπου 600 μέτρα από τα φανάρια του ΙΚΑ) κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα του 17χρονου ανετράπη. Σηκώθηκε μόνος του από την άσφαλτο και προσπάθησε να τραβήξει στη συνέχεια το μοτοποδήλατό του και να το βάλει στην άκρη.

Δεν πρόλαβε όμως, καθώς, την ώρα εκείνη στη Ρόδου - Λίνδου κινούνταν Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 35χρονο συμπολίτη μας, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει ο τελευταίος και να παρασύρει τον 17χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το αυτοκίνητο, στη συνέχεια, χτύπησε στο διάζωμα και ανετράπη. Ο 35χρονος οδηγός δεν τραυματίστηκε αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου και παραπέμφθηκε αρμοδίως. Το ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο πολύ γρήγορα, μετέφερε τον άτυχο μαθητή στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς όλα πλέον ήταν αργά.

Ράγισαν καρδιές από την είδηση του χαμού του άτυχου 17χρονου, αβάσταχτος ο πόνος, για τους γονείς, τους συγγενείς, τους συμμαθητές του από το Βενετόκλειο, που αποχαιρέτησαν το παιδί με τα γαλάζια μάτια, που έφυγε τόσο άδικα και τόσο πρόωρα από κοντά τους.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους