Καταδικάστηκαν Ροδίτης και Ρωσίδα που είχαν κρυμμένα 22 φιξάκια ηρωίνης

Καταδικάστηκαν Ροδίτης και Ρωσίδα που είχαν κρυμμένα 22 φιξάκια ηρωίνης

Καταδικάστηκαν Ροδίτης και Ρωσίδα που είχαν κρυμμένα 22 φιξάκια ηρωίνης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 851 ΦΟΡΕΣ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 39χρονος Ροδίτης και η 34χρονη Ρωσίδα που είχαν συλληφθεί όταν εντοπίστηκαν να κατέχουν 22 «φιξάκια» ηρωίνης κρυμμένα μέσα στον κάδο του πλυντηρίου τους.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, το καλοκαίρι του 2020 και προχθές εξετάστηκε από το δικαστήριο, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μιχάλη Διάκου, έκρινε τους δύο κατηγορούμενους ένοχους ως τοξικομανείς, αναγνωρίζοντας τους και το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Έτσι, επιβλήθηκε στον καθένα ποινή φυλάκισης 3 ετών, η οποία αναστέλλεται επί τριετία για τη Ρωσίδα, ενώ για τον 39χρονο Ροδίτη, η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Σημειώνεται πως η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 25 Ιουνίου 2020 το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και ήταν το αποτέλεσμα έρευνας και αξιολόγησης στοιχείων που είχε διενεργηθεί το προηγούμενο διάστημα από τους αστυνομικούς.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε ανακοινωθεί από την Αστυνομία, οι διωκτικές Αρχές της περιοχής μας είχαν διάφορες πληροφορίες για τον 39χρονο έλληνα και την 34χρονη αλλοδαπή τις οποίες και αξιοποίησαν, ενώ παράλληλα είχαν θέσει και σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του ζευγαριού.


Έτσι στις 25 Ιουνίου 2020 το μεσημέρι, η 34χρονη άφησε σε χώρο έξω από την αυλή του σπιτιού της κάτω από ένα θάμνο, ένα κουτάκι αναψυκτικού μέσα στο οποίο υπήρχε ένα «φιξάκι» ηρωίνης βάρους 0,7 γραμμαρίων.
Όταν η αλλοδαπή επέστρεψε στο σπίτι, εμφανίστηκε 37χρονος ο οποίος και πήρε τα ναρκωτικά που είχε αφήσει η 34χρονη.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο ο οποίος βρέθηκε να κατέχει τα 0,7 γραμμάρια ηρωίνης σε σύριγγα και ένα σουγιά. Στη συνέχεια, σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του ζευγαριού εντόπισαν μέσα στο πλυντήριο των ρούχων 22 αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 19 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και 166 ναρκωτικά χάπια, καθώς και το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ.


Τα χρήματα, τα ναρκωτικά και η ζυγαριά κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν αρμοδίως.
Πάντως, απολογούμενοι και οι δύο εμπλεκόμενοι είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, όπως αυτές τους αποδίδονται.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη Ρωσίδα είχε δηλώσει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. Η ίδια είχε πει πως έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών πέντε χρόνια πριν, όμως πλέον είε απεξαρτηθεί και δεν είχε σχέση με αυτά. Σε ό,τι αφορά τη σύλληψή της είχε δηλώσει πως το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει τα σκουπίδια και τότε τη συνέλαβαν οι αστυνομικοί.


Από την πλευρά του ο 39χρονος, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις, είχε δηλώσει τοξικομανής και είχε ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από αρμόδιους γιατρούς. Ο ίδιος είχε πει, πως έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να ξεφύγει από τα ναρκωτικά όμως δεν τα είχε καταφέρει.

Σ’ ό,τι αφορά τις ποσότητες που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, είχε ισχυριστεί ότι ήταν για δική του αποκλειστικά χρήση και τα χρήματα προέρχονταν από την εργασία του. Η δόση την οποία πήρε ο 37χρονος, είχε πει πως ήταν «παλιό χρέος». Δηλαδήμ παλαιότεραμ ο 37χρονος του είχε δώσει κάποια ποσότητα και τώρα του την επέστρεφε χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς χρήματα.
Τέλοςμ ο 39χρονος είχε δηλώσει πως η σύζυγός του ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως η προανακριτική κατάθεση της δεν είναι σωστή διότι δεν γνωρίζει καλά ελληνικά.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ στον 39χρονο είχε επιβληθεί και εγγυοδοσία ποσού 350 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών