Επιβάλλεται να διασφαλιστεί η ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων

Επιβάλλεται να διασφαλιστεί η ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων

Επιβάλλεται να διασφαλιστεί η ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 749 ΦΟΡΕΣ

Η ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων στο νησί και δη, σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, αναδείχθηκε κατά τη χθεσινή, πρώτη, συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας καθώς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βανδαλισμών που καταγράφονται.

Στην πρώτη συνεδρίαση, τα θέματα ήταν τυπικά, όπως η έγκριση των απολογισμών της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου της Ρόδου. Ωστόσο, εκτός ημερησίας διάταξης έγινε συζήτηση για το τι θα μπορούσε να γίνει για την ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων.

Το θέμα τέθηκε τόσο από τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Σταύρο Τσούβαλη, όσο και από μέλη της. Όπως δήλωσε ο ίδιος στη «Ροδιακή», μετά το πέρας της συνεδρίασης, βρίσκεται στη διαδικασία να μαθαίνει πλέον τι γίνεται στα σχολεία.

Εκτός, δηλαδή, από τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα, όπως είπε υπάρχουν πολλά προβλήματα ασφάλειας σε σχολεία, επειδή κατά τις απογευματινές ώρες, εισέρχονται εξωσχολικοί. Έτσι, προσπαθούν να βρουν κάποια λύση, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αυτό.

Ανάμεσα στις προτάσεις που τέθηκαν ήταν να λειτουργούν τα σχολεία και κατά τις απογευματινές ώρες, όχι για μαθήματα, αλλά για αθλητικές και άλλες δραστηριότητες διότι κάτι τέτοιο θεωρείται ότι θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για την παρουσία εξωσχολικών στοιχείων.

Από την άλλη, με σκεπτικισμό φαίνεται να αντιμετωπίζουν την τοποθέτηση καμερών αφού σε σχολείο της πόλης που έχουν τοποθετηθεί δεν φαίνεται να αποτρέπει την παρουσία εξωσχολικών στοιχείων.

Ωστόσο, οι βανδαλισμοί σε σχολικά συγκροτήματα, αποτελούν «πονοκέφαλο» καθώς το τελευταίο διάστημα το συναντούν σε διάφορες περιοχές του νησιού, όχι μόνο στην πόλη. Το προσεχές διάστημα, λοιπόν, θα εξετάσουν πώς μπορεί να παρέμβει ο δήμος, όπως για παράδειγμα με την τοποθέτηση φυλάκων στα σχολεία, κάτι που γινόταν παλαιότερα, για το οποίο όμως θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις.

Διαβάστε ακόμη

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω λόγω της πυρκαγιάς!

Ο Σταύρος Τσούβαλης επισήμως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών

Βίντεο: Επιχείρηση διάσωσης ελαφιού στη Ρόδο που είχε παγιδευτεί σε δίχτυα

Συνεδριάζει το Κοινοτικό Συμβούλιο Κρητηνίας

Αίσιο τέλος στη Ρόδο: Βρέθηκαν τα τρία παιδιά που είχαν εξαφανιστεί από δομή φιλοξενίας

Λαϊκή Συσπείρωση: "Να εξασφαλιστεί η ένταξη των απολυμένων του “PHILOS” στις δημόσιες δομές υγείας των νησιών

Αλέξανδρος Κολιάδης: "Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό!"

Η Σεβαστή Κούρου εκλέχτηκε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Καλυμνίων