Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Απριλίου στις 11.15 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, η τακτική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Ανάμεσα στα θέματα είναι και η επιλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η επιλογή θα γίνει με απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται έπειτα από μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του περιφερειακού συμβουλίου.

Ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης, επιλέγεται πολίτης που αποτελεί προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους.

Επομένως, πρέπει να τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, ώστε να διασφαλιστεί το κύρος του θεσμού.

Η πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών του περιφερειακού συμβουλίου κρίθηκε από το νομοθέτη αναγκαία, για την επίτευξη του σκοπού αυτού και, ως εκ τούτου, εκλέγεται για τη θέση αυτή το πρόσωπο που συγκεντρώνει την ειδική αυτή πλειοψηφία.

Για την απαιτούμενη πλειοψηφία 2/3 για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου απαιτούνται τριάντα (30) ψήφοι υπέρ ενός υποψηφίου εκ των 45 μελών του περιφερειακού συμβουλίου.

Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση, με την ίδια πλειοψηφία.

Το πρόσωπο που δεν συγκεντρώσει την ειδική πλειοψηφία, ούτε στην πρώτη ούτε στην επαναληπτική ψηφοφορία, δεν μπορεί να επιλεγεί Συμπαραστάτης και, ως εκ τούτου, η διαδικασία, επαναλαμβάνεται.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο: Επιλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ΘΕΜΑ 2ο: Ενημέρωση μελών του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για τη συμμετοχή της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Πρωτοβουλία για τους Ωκεανούς με τίτλο “EU Missions– Restore our Oceans & Waters” και λήψη απόφασης για την οικονομική στήριξη, από πλευράς Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των στόχων της Πρωτοβουλίας.

Εισηγητής: κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Π.Ν.Αι.

ΘΕΜΑ 3ο: Εξέταση αιτήματος Συλλόγου Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου για υποστήριξη της διαμονής τους στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους.

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Τσουκαλάς, αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος και 3ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Κυκλάδων οικονομικού έτους 2024.

Εισηγητές: κ. Αντώνης Λούβαρης, προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Κυκλάδων & κα. Μαρία Ελευθερίου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού Κυκλάδων.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση 4ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος και 4ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Δωδεκανήσου οικονομικού έτους 2024.

Εισηγητής: κ. Αντώνης Παπούλης, προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Δωδεκανήσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση εκθέσεως αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού Δ’ Τριμήνου έτους 2023, περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Εισηγήτρια: κα. Μαρία Ελευθερίου, προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικού Κυκλάδων.

ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση Χορήγησης Εξουσιοδότησης στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου για την άσκηση καθηκόντων Αναθέτουσας Αρχής καθώς και Ορισμού Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της από 10-04-2024 υπογραφείσας Σύμβασης με τίτλο: «Συντήρηση & Άρση βλαβών Εγκαταστάσεων Φωτεινής Σηματοδότησης και Οδοφωτισμού Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Ν. Ρόδου Αρμοδιότητας ΠΝΑΙ», Αναδόχου «ΕΡΓΩΝΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Συμβατικής αξίας: 683.100,00 € (συμπ. ΦΠΑ 24% και δικαιώματος προαίρεσης).

Εισηγητής: κ. Νικόλαος Λυμπερόπουλος, προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου.

ΘΕΜΑ 8ο: Επικύρωση πρακτικών της 5ης/22-3-2024, 6ης/22-3-2024 και 7ης/22-3-2024 συνεδριάσεων περιφερειακού συμβουλίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει στις 10 Μαΐου η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Ο εορτασμός της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών Συνδικάτου Εργαζομένων «ΡΟΔΑ»

Η συμβολή του Ομίλου Mitsis και της ΑΜΚΕ «Κωνσταντίνου Μήτση» στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας

Στην Κάλυμνο Μ.Πέμπτη βράδυ και Μ.Παρασκευή ο Γ.Νικητιάδης

Όχημα κύλησε ανεξέλεγκτο από χώρο στάθμευσης και κόντεψε να «προσγειωθεί» στο δρόμο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Ανοίγει το ίδρυμα Marc de Montalembert την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024