Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο  την πολιτική ή το lifestyle;

Χρήστος Γιαννούτσος: Τελικά ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές με κριτήριο την πολιτική ή το lifestyle;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 506 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o Χρήστος Γιαννούτσος*

Οι Ευρωεκλογές δεν είναι εθνικές εκλογές: Είναι μια εκλογική διαδικασία στην οποία οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες καλούνται να ψηφίσουν τους εκπροσώπους της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στον θεσμό όπου λαμβάνονται αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι απλά σε εθνικό επίπεδο.

Παρατηρώντας τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις προσεχείς Ευρωεκλογές συναντάμε δημοσιογράφους, αθλητές, ηθοποιούς, υποψήφιους ευρωβουλευτές δηλαδή που φέρουν άρωμα... lifestyle. Βεβαίως και έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές, όμως ο εκάστοτε πολιτικός αρχηγός φέρει ευθύνη ως προς τον βαθμό εκπροσώπησης του lifestyle σε ένα ευρωψηφοδέλτιο.

Τα προβλήματα που ταλανίζουν την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή είναι ποικίλα: κλιματική αλλαγή, κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, μισθοί, μεταναστευτικό, πληθωρισμός. Στις Ευρωεκλογές οφείλουμε να ψηφίσουμε τα πρόσωπα που θεωρούμε ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Γηραιάς Ηπείρου και θα αναδείξουν την Ελλάδα στο προσκήνιο ως πρωταγωνίστρια των εξελίξεων.

Στις τελευταίες Ευρωεκλογές εξελέγησαν πρόσωπα με κριτήριο την εμφάνιση και το lifestyle και αυτές οι επιλογές μάς εξέθεσαν, τα παραδείγματα είναι ποικίλα. Ευελπιστώ, ότι ο ελληνικός λαός σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσει πρόσωπα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας διεθνώς και με βάση το πολιτικό τους πρόγραμμα και όχι απλά επειδή αυτά τα πρόσωπα είναι γνωστά στο TikTok και στην τηλεόραση.

Υ.Γ.: Στην Αμερική συζητείται να απαγορευτεί το TikTok διότι η εφαρμογή έχει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών αποκλειστικά στην Κίνα. Ποια η γνώμη των celebrities αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανοίξει το θέμα της απαγόρευσης του TikTok στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Καλά τα βίντεο, όμως ο μέσος πολίτης εκπέμπει σήμα SOS για πολιτική ουσία.

* Ο Χρήστος Γιαννούτσος είναι επαγγελματίας Μεταφραστής στη Ρόδο και υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Διαβάστε ακόμη

Αγαπητός Ξάνθης: Ένα βιβλίο, γροθιά στο στομάχι για «την κλοπή του μέλλοντος» από την ακτιβίστρια Greta Thunberg

Μαρία Καροφυλλάκη-Σπάρταλη: «Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των Αγγέλων Βασιλεύς…»

Σάκης Αρναούτογλου: «Η Φωνή των Δωδεκανήσιων στην Ευρώπη»

Πρωτοπρεσβπυτερις Κυριάκος Μανέττας: Μια χαριτωμένη μοναχική συνοδεία στο κελί των Εισοδίων της Θεοτόκου Ραβδούχου στο Άγιον όρος της Μονής Παντοκράτορος

Ελένη Καραγιάννη: Αξιολόγηση και κατάκριση στον δημόσιο βίο

Φίλιππος Ζάχαρης: Οι αγωνιστές των έρημων δρόμων και του βολικού διαδικτύου

Μαν. Κολεζάκης: Ιστορική αναδρομή στην oνοματολογία της Δωδεκανήσου

Στέφανος Χρύσαλλος: Έπεα Πτερόεντα (περί ορατότητας)