Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 569 ΦΟΡΕΣ

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του στην Τοπική Κοινότητα σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις «καθολικής πρόληψης», οι οποίες απευθύνονται στο σύνολο του πληθυσμού, που στοχεύουν στην ενίσχυση των παραγόντων προστασίας μιας κοινωνίας από δυσλειτουργικά φαινόμενα ( βία, παραβατικότητα, χρήση ουσιών κ.ά.).

Το Κέντρο Πρόληψης (Κ.Π.) «Δίοδος» περί των δράσεων που υλοποίησε σε σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου μας αλλά και σε άλλες δομές καθώς και νησιών του Νοτίου Συγκροτήματος της Δωδ/σου, αναφέρει τα εξής:

«Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει πολύ στενή συνεργασία με τον χώρο της Εκπαίδευσης, υλοποιώντας δράσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο τρίμηνο του 2024 (Ιανουάριος – Μάρτιος) στελέχη του Κ.Π. «Δίοδος» επισκέφθηκαν σχολεία της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και πραγματοποίησαν 73 συνολικά δίωρες βιωματικές δράσεις (23 στην Α΄βάθμια και 50 στη Β΄βάθμια), που απευθύνονταν σε 1460 μαθητές καθώς και 6 προγράμματα (3 συναντήσεων με το κάθε Τμήμα).

Τα θέματα που επεξεργάστηκαν, αφορούσαν κυρίως στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και των εξαρτήσεων, τις έμφυλες ταυτότητες κ.ά.

Είναι αναγκαίο να αναφερθεί, ότι οι δράσεις του Κ.Π. «Δίοδος», στη σχολική κοινότητα, πραγματοποιούνται πάντα κατόπιν αιτημάτων των σχολείων.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν 1 ομάδα γονέων, 3 δράσεις ενημέρωσης σε γονείς, 2 εκπαιδευτικά εργαστήρια σε εκπαιδευτικούς, καθώς και 1 δράση σε μαθητές στο νησί της Τήλου.

Συνεχίζοντας επίσης την πετυχημένη συνεργασία με το 1ο ΚΑΠΗ Ρόδου, υλοποιήθηκε σε ηλικιωμένους πρόγραμμα με θέμα « Διαδρομές συναισθημάτων».

Το Κ.Π. «Δίοδος» στελεχώνουν 2 Ψυχολόγοι, 1 Κοινωνική Λειτουργός , 1 Παιδαγωγός και 1 Διοικητική υπάλληλος, με περιοχή ευθύνης του τα νησιά του Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (Ρόδο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελλόριζο).

Τέλος, ελπίζουμε οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ως Δομές Ψυχοκοινωνικής Υγείας το τελευταίο διάστημα, να ξεπεραστούν, ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια