Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2114 ΦΟΡΕΣ

Με νέα απόφαση του δημάρχου Ρόδου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, ορίστηκε ως αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου, Προσχολικής Αγωγής και ως αναπληρωτής Πολιτικής Προστασίας ο δημοτικός σύμβουλο κ. Κων. Μενεγάκης.

Στην απόφαση του δημάρχου αναφέρονται τα εξής:
“ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Α. Ορίζουμε τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας Κωνσταντίνο Μενεγάκη του Συμεών ως ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΤΤΑΒΥΡΟΥ, ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ με αντιμισθία, από την κατά το νόμο δημοσίευση της παρούσης και για ένα (01) έτος, εκχωρώντας του τις παρακάτω αρμοδιότητες, με εξαίρεση τις πειθαρχικές αρμοδιότητες που είναι αμεταβίβαστες.

Αναλυτικότερα:
Α.1. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου ως ακολούθως:
• Μεριμνά για την καλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην επικράτεια της δημοτικής ενότητας.


• Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην δημοτική ενότητα.
• Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκονται στην δημοτική ενότητα.
• Εποπτεύει το προσωπικό που υπηρετεί στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες της δημοτικής ενότητας και συνεργάζεται με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Αντιδημάρχους


• Εποπτεύει παρακολουθεί και συντονίζει την επιχειρησιακή λειτουργία συνεργείων και εξοπλισμού στην εν’ λόγω δημοτική ενότητα για την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη
• Συνεργάζεται με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της επικράτειας της δημοτικής ενότητας για την κάλυψη των αναγκών τους


Α.2. Ορίζεται αναπληρωτής του Δημάρχου – Ληξιαρχείου στο Ληξιαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου, με την αρμοδιότητα υπογραφής ληξιαρχικών πράξεων και επικύρωσης αντιγράφων αυτών σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου ως Ληξιάρχου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ο ορισμένος από το Δήμαρχο Ληξίαρχος με ΦΕΚ.


Α.3. Υπογράφει κάθε έγγραφο που αφορά τη δημοτική αρχή και ενέργειες ή διοικητικές πράξεις των Αποκεντρωμένων Τμημάτων στην επικράτεια της ενότητας, πλην των βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας και πιστοποιητικών δημοτολογίου όπως ορίζεται από την νομοθεσία των αδειών πολιτικών γάμων και την τέλεση αυτών, της λειτουργίας και διαχείρισης κοιμητηρίων.


Α.4. Την εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση και υπογραφή όλων των αποφάσεων και εγγράφων κατά τη λειτουργία της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης.
Α.5. Την εκπροσώπηση του Δήμου Ρόδου σε όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής με δικαίωμα υπογραφής που δεσμεύει το Δήμο.


Α.6. Την αναπλήρωση του αρμόδιου Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας. Στις περιπτώσεις αναπλήρωσης, αναλαμβάνει την εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση και υπογραφή όλων των αποφάσεων και εγγράφων κατά τη λειτουργία των αρμοδιοτήτων Πολιτικής Προστασίας της ομώνυμης οργανικής μονάδας (άρθρο 9 άρθρου ΟΕΥ) και αντιπροσωπεύει το Δήμο σε όλους του θεσμούς της ελληνικής πολιτείας και τους μη κυβερνητικούς οργανισμούς για το σχεδιασμό και το συντονισμό των δράσεων πολιτικής προστασίας.

Μεριμνά για την ετοιμότητα όλου του διαθέσιμου δυναμικού του Δήμου, του εξοπλισμού των μηχανημάτων και οχημάτων για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης φυσικών φαινομένων. Συνεργάζεται με τις Τοπικές Κοινότητες για θέματα πρόληψης Πολιτικής Προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.


Β. Ο ανωτέρω Αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν μπορεί να εκλεγεί ή να είναι μέλος του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.
Γ. Η ανάκληση της αντιδημάρχου είναι δυνατή οποτεδήποτε και για το λόγο που κρίνει ο δήμαρχος ως όργανο διοίκησης του δήμου, χωρίς την υποχρέωση παράθεσης ειδικής αιτιολογίας.
Δ. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Αντιδημάρχου, τα καθήκοντα ασκεί ο Δήμαρχος
Ε. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου, στα καθήκοντά του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος που έχει οριστεί από τον ίδιο ρητώς.


ΣΤ. Η παρούσα να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».
Ο Δήμαρχος Ρόδου
Αλέξανδρος Βασίλειος
Κολιάδης»

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι