ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 108 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τρίτη 28 Απριλίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3917

 

Διά του α/π «Ακρόπολις»
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ
Προερχόμενον εκ Βενετίας μέσω Πειραιώς θα καταπλεύση την 8ην πρωινήν της Μεγάλης Τρίτης εις Ρόδον το υπερωκεάνειον «Ακρόπολις» της ατμοπλοίας Αδελφών Τυπάλδου.
Του σκάφους επιβαίνουν 300 περίπου αμερικανοί τουρίσται μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται γνωσταί προσωπικότητες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.


Προς τιμήν των επιφανών ξένων, εις την παρουσίαν των οποίων η ατμοπλοία Τυπάλδου αποδίδει όλως ιδιαιτέραν σημασίαν διά την προβολήν της Ρόδου εις Αμερικήν, έχει καταρτισθή επίσημον πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενείας μερίμνη του διευθυντού της ατμοπλοίας Τυπάλδου εις Ρόδον κ. Διον. Δεπούντη.
Κατά την έξοδον των Αμερικανών επισήμων εκ του υπερωκεανείου θα τους υποδεχθούν εις την αποβάθραν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της ατμοπλοίας Τυπάλδου και άλλοι, πλαισιωμένοι από νέους και νέες του καλλιτεχνικού οργανισμού του Δήμου με τοπικάς ενδυμασίας που θα προσφέρουν άνθη εις τους ξένους. Η φιλαρμονική του Δήμου θα συμμετάσχη επίσης εις την υποδοχήν ενώ εξ άλλου την αποβίβασιν εις Ρόδον θα κινηματογραφίση ειδικόν συνεργείον.


Οι μετέχοντες της κρουαζιέρας του υπερωκεανείου «Ακρόπολις» διακεκριμμένοι αμερικανοί τουρίσται θα επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους και εν συνεχεία θα μεταβούν εις Φιλέρημον όπου και θα παραστούν εις δεξίωσιν την οποίαν δίδει προς τιμήν των η Α.Σ. ο Μητροπολίτης κ. Σπυρίδων.
Την μεσημβρίαν θα παρατεθή γεύμα εις το ξενοδοχείον των Ρόδων εις το οποίον θα παρακαθήσουν οι ξένοι επισκέπται. Κατά την διάρκειαν του γεύματος θα επιδοθούν εις τους μετέχοντας της κρουαζιέρας του Ακρόπολις αναμνηστικά διπλώματα επί περγαμηνής ως και πιάτα της Ροδιακής τέχνης ως ενθύμια της διελεύσεως των εκ της Ρόδου.


Κατά την παραμονήν των εις το ξενοδοχείον των Ρόδων οι ξένοι τουρίσται θα παρακολουθήσουν επιδείξεις Ροδιακών χορών ως και διαφόρους άλλας φολκοριστικάς εκδηλώσεις που θα παρουσιάση το Δημοτικόν λαϊκόν μπαλέττο.
Το υπερωκεάνειον «Ακρόπολις» θα αποπλεύση εκ Ρόδου τας βραδυνάς ώρας της Τρίτης διά Χάιφαν.

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ κ. ΚΩΤΙΑΔΗ ΔΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ
Ο αφιχθείς εις Ρόδον βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Στέλιος Κωτιάδης επωφελούμενος των διακοπών της Βουλής μέχρι της 12ης Μαΐου θα δεχθή Επιτροπάς και πολιτικούς του φίλους, επίσης δέ θα περιοδεύση ανά την ύπαιθρον προς επιτόπιον εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων των κατοίκων. Ο κ. Κωτιάδης ως γνωστόν, και από της θέσεως του αντιπολιτευομένου βουλευτού ασκεί εποικοδομητικήν πολιτικήν έναντι διαφόρων δωδεκανησιακών ζητημάτων επιδιώκων όπως δι’ ερωτήσεων υπενθυμίζει εις τους κυβερνώντας την ανάγκην επιλύσεως διαφόρων θεμάτων επ’ αγαθώ της ολότητος.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Επ’ ευκαιρία των εορτών του Πάσχα η Ολυμπιακή Αεροπορία επρογραμμάτισεν έκτακτα αεροπορικά δρομολόγια της γραμμής Αθηνών - Ρόδου ως εξής:
Μ. Παρασκευήν 1 μ.μ., Μ. Σάββατον 8 μ.μ., Τρίτη του Πάσχα 4 μ.μ.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!