Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια  Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1718 ΦΟΡΕΣ

Αυτοβούλως εμφανίστηκε πριν από λίγη ώρα σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής " στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης ο 63χρονος εργαζόμενος στη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γεννητήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά - κατοχή ναρκωτικών.

Ο 63χρονος συνελήφθη με το ένταλμα που είχε εκδοθεί πριν από δύο ημέρες από τον ανακριτή Κω και εκκρεμούσε σε βάρος του.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην Κω και να προσαχθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Όπως είναι γνωστό, ο 63χρονος που εργαζόταν ως υπάλληλος σε υπηρεσία στο νησί της Νισύρου, άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές όταν στις 15 Απριλίου έγινε ενημέρωση στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού από το Χαμόγελο του Παιδιού για καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του για πιθανή σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου.

Πιο αναλυτικά όπως ανακοινώθηκε και από την αστυνομία, τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου έλαβε ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του ανήλικου στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη απογευματινές ώρες στις 15 Απριλίου, ο 63χρονος αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια (παρέδωσε ένα τάμπλετ) που εστάλησαν για εργαστηριακή ανάλυση.

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου.

Αυτό έγινε στις 16 Απριλίου και σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο 63χρονος τον είχε καλέσει μαζί με άλλα τέσσερα άτομα επίσης ανήλικοι στο χώρο που διαμένει και εκεί όταν έμειναν μόνοι τους του έδειξε βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο. Η επίδειξη είχε γίνει με ένα τάμπλετ.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του.

Επίσης σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, στις 19 Απριλίου 2024 ο 63χρονος φέρεται να επικοινώνησε με γνωστό του αστυνομικό στη Νίσυρο και αφού του ζήτησε να πάει στο χώρο που διαμένει, να του έδωσε μία συσκευασία που περιείχε μία πλαστική κούκλα σιλικόνης, δύο εσώρουχα και δύο ερωτικά βοηθήματα, τα οποία και του ζήτησε να τα κάψει.

Η τσάντα με όλο το περιεχόμενο παραδόθηκε από τον αστυνομικό στους συναδέλφους του και εν συνεχεία την ίδια ημέρα (19 Απριλίου) έγινε κατοίκον έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στο χώρο διαμονής του 63χρονου όπου και εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα τάμπλετ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα, για την ίδια υπόθεση λήφθηκαν 12 καταθέσεις από ανήλικους και 9 καταθέσεις από γονείς από τις οποίες φέρεται να προκύπτει ότι ο 62χρονος το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024 προσέγγιζε ανήλικους και τους καλούσε στο χώρο που διέμενε όπου εκεί φέρεται να προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις, επίδειξη πορνογραφικού υλικού, να διέθετε κάνναβη σε ανήλικους, ενώ φέρεται να αποπειράθηκε να προβεί και σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Πάντως με δηλώσεις που έκανε ο 63χρονος στο MEGA τις προηγούμενες ημέρες είχε ισχυριστεί ότι «έπεσε σε παγίδα».

Ερωτηθείς τι ακριβώς εννοεί με τη λέξη «παγίδα» ο 63χρονος είχε πει: «Δύο φορές έχω δει τον συγκεκριμένο Αλβανό σε ένα ύποπτο σημείο από πλευράς αρχαιολογίας. Του κάνω την παρατήρηση την πρώτη φορά, τον είδα που έτρεμε, λέω να δεις δεν είναι αυτό που μου λέει, αλλά θα είναι κάτι άλλο. Τον βλέπω την επόμενη φορά, αλλά λέω μη με σκοτώσει κιόλας σαν τον άνθρωπο που έφαγε το ξύλο στη Μύκονο. Και μετά από λίγο καιρό να την η καταγγελία».


Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Τα παιδιά αυτά παίζουν πάντα στην αυλή έξω από το πεζοδρόμιο το δικό μου, μπήκαν μέσα, είδαν τα μηχανήματα γυμναστικής, έκαναν τα παιδιά τη γυμναστική τους εκεί, έκαναν κάποια μηχανήματα που είναι για τα πόδια, για τον σβέρκο, αυτά έκαναν».
Στην ερώτηση αν πρόκειται για μηχάνημα μασάζ, ο κατηγορούμενος είχε πει ότι «κάνει μασάζ στα πόδια, δεν μπορώ τώρα να σας πω και πώς είναι, στα γυμναστήρια υπάρχουν αυτά».


«Ένα από αυτά τα παιδιά λοιπόν έχω την εντύπωση ότι δασκαλεύτηκε, επειδή έχουμε προηγούμενα με τον πατέρα… Αυτή είναι η καταγγελία. Ότι κατέβηκαν τα παιδάκια κάτω, μπήκαν, έκαναν γυμναστική στα μηχανήματα, τι ωραία, έφυγαν τα παιδάκια, τα τέσσερα, έφυγαν λέει. Όντως τα παιδάκια είπαν στους γονείς ‘δε μας είπε τίποτα, κάναμε γυμναστική και φύγαμε», συνέχισε ο 63χρονος, λέγοντας στη συνέχεια ότι ο πατέρας του 10χρονου βρήκε ευκαιρία. «Όλα τα παιδιά έφυγαν, μόνο το Αλβανάκι μου την έκανε, που μάλλον ήταν δασκαλεμένο. Του είπε ο πατέρας του κοίταξε να δεις τώρα βρήκαμε την ευκαιρία».

«Τι άλλο να κάνω τώρα και εγώ που την πάτησα. Την πάτησα ο κακομοίρης και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω. Το μόνο ευχάριστο, Παναγία μου, είναι ότι τον ρώτησε ο γιατρός στην Κω ‘σας πείραξε ο κύριος …;’ και είπε ‘όχι, όχι’. ‘Σας είπε τίποτα;’, ‘όχι, τίποτα’. Λέω δόξα τω Θεώ που δεν είπαν τίποτες άλλο», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποιοι στο νησί κάνουν λόγο και για διακίνηση ναρκωτικών, ο κατηγορούμενος είπε «ε, γιατί δεν κάνουν και, δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια εξέταση, να δουν αν εγώ… Καταρχάς εγώ δεν καπνίζω. Είμαι και στα πολιτικά, οπότε σίγουρα θα θέλουν να με θίξουν, να θίξουν βασικά τον δήμαρχο».

Όσον αφορά, τέλος, το ότι μετά το συμβάν έφυγε για Ρόδο, ο 63χρόνος είχε πει ότι επρόκειτο για την άδειά του η οποία ήταν προγραμματισμένη.

«Το ξέρει η Υπηρεσία, δεν την κοπάνησα. Η αστυνομία της Κω δεν είχε πρόβλημα. Μου είπε απλώς ‘να πάτε όπου θέλετε, αρκεί να μας ενημερώσετε πού θα πάτε’. Ήρθα στη Ρόδο, στην Υπηρεσία μου, για να δω τα οφειλόμενά μου, τα ρεπό μου, την άδεια μου που έχω ακόμη υπόλοιπο, να μπω στο καράβι να πάω να δω την οικογένειά μου, να κάνω και Πάσχα εκεί. Πήγα στην Αστυνομία, έδωσα την κατάθεση και ήμουν ελεύθερος, δεν έγινε κάτι» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Έκλεψε τον εργοδότη του

Για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστεί 52χρονος Ροδίτης

Αρκετά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο Νότιο Αιγαίο

Διαλέξεις κι ενημερωτικές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα σχολεία (Φωτορεπορτάζ)

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας στην Κάλυμνο και τη Λέρο

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο