Προσωρινά κρατούμενοι και οι τρεις Τούρκοι

Προσωρινά κρατούμενοι και οι τρεις Τούρκοι

Προσωρινά κρατούμενοι και οι τρεις Τούρκοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 728 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι τρεις Τούρκοι που συνελήφθησαν για τη μεταφορά 30 αλλοδαπών στην Τήλο.

Οι δύο 21χρονοι και ο 26χρονος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τους, προσήχθησαν χθες ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ., Στέλιο Αλεξανδρή και Πολυξένη Χατζηγιάννη και απολογήθηκαν, αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες και ο ένας 21χρονος και ο 26χρονος ισχυρίστηκαν, πως έταιρος 21χρονος συγκατηγορουμενός τους που έχει ερασιτεχνικό δίπλωμα οδήγησης σκάφους, επρόκειτο να εξυπηρετήσει τον ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου και να μεταφέρει για ημερήσια εκδρομή στην Κω, τουρίστες από την Τουρκία, που ήδη είχαν πληρώσει για την εκδρομή αυτή, καθώς ο μόνιμος υπάλληλος του πρακτορείου είχε αρρωστήσει με κόβιντ.

Ο 21χρονος φίλος τους λοιπόν, τους ζήτησε να πάνε και αυτοί μαζί του για παρέα. Οι Τούρκοι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν επίσης πως όλοι όσοι επιβιβάστηκαν στο σκάφος ήταν καλοντυμένοι και επέδειξαν διαβατήρια για να γίνει η ταυτοποίησή τους, γεγονός που δεν τους έκανε να υποψιαστούν το παραμικρό, και η διαδρομή που μπήκε στο gps αρχικά ήταν για την Κω. Όμως, στα μέσα της διαδρομής επικοινώνησε μαζί τους ο ιδιοκτήτης και τους άλλαξε τις συντεταγμένες και έτσι κατέληξαν σε παραλία της Τήλου όπου και συνελήφθησαν από τους λιμενικούς. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο 21χρονος, που ήταν ο χειριστής του σκάφους.


Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα και οι τρεις Τούρκοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Ο εντοπισμός των 30 αλλοδαπών σε παραλία της Τήλου έγινε την περασμένη εβδομάδα.


Πιο αναλυτικά, τις πρώτες πρωινές ώρες 22 Απριλίου 2024, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να αποβιβάζονται στην παραλία ¨ΠΛΑΚΑ¨ στον Άγιο Αντώνιο της Τήλου. Αμέσως, στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τριάντα (30) αλλοδαπούς (22 άνδρες, 5 γυναίκες και 3 ανήλικα) και τους μετέφεραν στον Λιμενικό Σταθμό της Τήλου.
Από τη Λιμενική Αρχή που διενήργησε την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος, ενώ στις 23 Απριλίου 2024 εντοπίστηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, σε συνεργασία με στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού της Τήλου, κοντά στον οικισμό «Λιβάδια» της Τήλου, τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως κυβερνήτες του σκάφους και συνελήφθησαν κατά παράβαση του αρ. 25 Ν.5038/23.

Διαβάστε ακόμη

Στον ανακριτή Τούρκος για διακίνηση μεταναστών

Προφυλακίστηκε 22χρονος που είχε κρύψει κοκαΐνη μέσα σε βάζο

Συνελήφθησαν 24χρονος και 23χρονη στην Ιαλυσό για παράνομη κατασκήνωση σε δημόσιο χώρο

Σύλληψη 69χρονης για κατοχή αρχαιοτήτων στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπή για κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στη Κω

Ελεύθεροι οι ιδιοκτήτες γαϊδουριού για το φίμωτρο που του είχαν βάλει

Καταδικάστηκαν οι δύο νεαροί Σουηδοί που αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τη σημαία

Στο τέλος του μήνα η απόφαση για τους ιδιοκτήτες μικρού ξενοδοχείου που φιλοξενούσαν μετανάστες