2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2098 ΦΟΡΕΣ

Η Anosis Robotics Academy συμμετείχε στην 3η Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής “MINOAN ROBOT-SPORTS COMPETITION GLOBAL OLYMPIAD” που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 26 έως 29 Απριλίου 2024 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν περισσότερα από 3.400 παιδιά και 12 πανεπιστημιακές ομάδες από 36 χώρες δια ζώσης και 9 online, συνολικά 1.415 ομάδες σε 19 αγωνιστικές κατηγορίες!

Η ομάδα της “Anosis Robotics Academy” ταξίδεψε για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Ηράκλειο της Κρήτης για να συμμετέχει στην 3η Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής.

Τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν:

ΓΙΑΛΛΟΥΣΗ ΛΥΔΙΑ

ΓΙΑΛΛΟΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΓΟΥΣΙΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΓΟΥΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΔΟΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΤΣΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΠΑΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΝΕΣΦΥΓΕΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Στόχος της αποστολής ήταν η απόκτηση πολύτιμων εμπειριών και η διάκριση των παιδιών και στα 3 αθλήματα που θα αγωνίζονταν. Η αποστολή, όπως αναφέρει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Anosis «στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού αγωνίσθηκε σε 3 αθλήματα, κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο».

Οι διακρίσεις:
Τα παιδιά Γούσιου Μαρία και Γιαλλούση Λυδία αγωνίσθηκαν στην κατηγορία 13-18 ετών στο άθλημα της Σκυταλοδρομίας. Μετά από αλλεπάλληλες προκρίσεις κατέκτησαν την 1η θέση σκορπίζοντας ενθουσιασμό και υπερηφάνεια σε όλη την αποστολή.

Τα παιδιά Σταματέλλος Σταμάτης και Χαντζιάρας Άγγελος αγωνίσθηκαν στην κατηγορία 9-12 ετών στο άθλημα της Πάλης και του Ποδοσφαίρου. Τα παιδιά έφθασαν 2 φορές στην κορυφή παίρνοντας μετά από αλλεπάλληλες προκρίσεις την 1η θέση στο άθλημα της Πάλης και την 3η θέση στο άθλημα του Ποδοσφαίρου. Η υπερηφάνεια και η χαρά ήταν απερίγραπτη σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους καθηγητές τους.

Μάλιστα, η«οικογένεια» της Anosis Robotics Academy, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συμμετοχή της στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, αναφέρει με μεγάλη υπερηφάνεια τα ακόλουθα:

«Όλοι οι συμμετέχοντες των ομάδων μας πήραν καλές θέσεις και διακρίσεις και κυρίως πήραν εμπειρίες που θα τους δώσουν περισσότερη ώθηση και εφόδια για το μέλλον τους, στον υπέροχο κόσμο της Ρομποτικής και των νέων Τεχνολογιών.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλα τα παιδιά που εκπροσώπησαν επάξια την ακαδημία μας στην 3η Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής “MINOAN ROBOT-SPORTS COMPETITION GLOBAL OLYMPIAD”. Ιδιαίτερη αναφορά στους προπονητές, γονείς και συνοδούς που στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες και τους στόχους των παιδιών. Θερμά συγχαρητήρια και στους διοργανωτές “Hero Hellenic Educational Robotics Organization” που μας χάρισαν αυτή την υπέροχη και μοναδική εμπειρία!

Εμείς, η οικογένεια της ANOSIS Robotics Academy δεσμευόμαστε, ότι με τον ίδιο ζήλο και όρεξη παραμένουμε προσανατολισμένοι στην πολύπλευρη, βιωματική εκπαίδευση των παιδιών μας και τη συμμετοχή τους σε πολλούς διαγωνισμούς Ρομποτικής, όπου μέσω των μαθησιακών ψυχαγωγικών εμπειριών αποκτούν πολλαπλά γνωσιακά εφόδια στην Εκπαιδευτική Ρομποτική καθώς και κοινωνικές δεξιότητες».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου