Τα αιτήματα των εργαζομένων στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Τα αιτήματα των εργαζομένων στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 912 ΦΟΡΕΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τιμήθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς με προσυγκέντρωση στα γραφεία του και στη συνέχεια με περιοδεία των μελών της διοίκησης του και συνδικαλιστών στο κέντρο της πόλης και σε καταστήματα μοιράζοντας φυλλάδια με την προκήρυξη της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το μέλος του δ.σ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ ) και εκπρόσωπος των εργαζομένων της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου Μιχάλης Λυριστής κατά τη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου ανέφερε τα εξής:

«Η 1η Μάη αποτελεί την ημέρα ορόσημο για όλους τους εργαζόμενους.

Οι εξεγέρσεις των εργατών, έδειξαν τον δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης για καλύτερες συνθήκες στην εργασία, για καλύτερες αμοιβές, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Μας έμαθαν ότι τίποτα δε χαρίζεται αλλά κερδίζεται μέσα από τον συλλογικό συντεταγμένο αγώνα.

Είναι τεράστια πρόκληση 130 χρόνια μετά το 1894, που γιορτάσθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Πρωτομαγιά με κύρια διεκδίκηση την 8ωρη εργασία, η κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρεί στην εφαρμογή 6ήμερης εργασίας μέχρι 13 ώρες ημερησίως, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ολιγαρχών.

Με την εφαρμογή των “bonus” καθιερώνουν τα ατομικά μισθολόγια, γενικεύουν τον ατομισμό, τον ανταγωνισμό, την ανθρωποφαγία και μεταφέρουν στους εργαζόμενους όλες τις ευθύνες, παρά την τεράστια υποστελέχωση και τις ελλείψεις σε μέσα και εξοπλισμό.

Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η πολιτική που μετατρέπει σε «εμπορεύματα» και «πεδία επιχειρηματικής δράσης» κοινωνικά αγαθά, την υγεία, την παιδεία, το νερό, την ενέργεια.

Μπορούμε συλλογικά και αγωνιστικά να επιβάλλουμε τις πραγματικές μας ανάγκες.

Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους νόμους τους.

Συμφέρον μας και συμφέρον των πολιτών μας είναι να αγωνιστούμε και να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να άρει το εμπάργκο στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες μας για να επιτελούν τον καταστατικό τους ρόλο.

Συμφέρον μας είναι να έχουμε ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς, ελεύθερο χρόνο.

Διεκδικούμε:
● Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και της χαμένης διετίας 2016-2017.

● Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

● Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία. Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

● Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν, κρίσιμες οργανικές κενές θέσεις του δημοσίου ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

● Ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

● Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση απαγορεύοντας, το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο!».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας