Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 750 ΦΟΡΕΣ

Με απόφαση του περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου εγκρίθηκε η έκδοση αποφάσεων ανάληψης υποχρεώσεων δαπανών της περιφερειακής ενότητας Δωδεκανήσου για δράσεις πολιτισμού που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μας.

Οι πιστώσεις που εγκρίθηκαν αφορούν τα εξής:
1. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ως προς το συνολικό ποσό των 7.440,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τη συνδιοργάνωση της [εριφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την ARTE CON ANIMA και τον δήμο Ρόδου του 9ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ ΡΟΔΟΥ στη νήσο Ρόδο από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2024. Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου πρόκειται να καλύψει δαπάνη για ηχοφωτιστική κάλυψη εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ.

2. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ως προς το συνολικό ποσό των 2.480,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την συνδιοργάνωση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με τον Αναπτυξιακό & Πολιτιστικό Σύλλογο Κρεμαστής «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» του 17ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Δ.Κ. Κρεμαστής νήσου Ρόδου από 4 έως 6 Ιουλίου 2024. Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου πρόκειται να καλύψει δαπάνη για υπηρεσίες φιλοξενίας (διαμονές) συμμετεχόντων στο φεστιβάλ.

3. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ως προς το συνολικό ποσό των 3.100,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την συνδιοργάνωση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας Παράρτημα Κω Μουσικοθεατρικής Παράστασης με τίτλο: «ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΚΙΚΑ: ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ» στον χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου νήσου Κω στις 28 Ιουλίου 2024. Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει δαπάνη για ηχοφωτιστική κάλυψη και ενοικίαση τεχνικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

4. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ως προς το συνολικό ποσό των 2.480,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την συνδιοργάνωση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με τον πολιτιστικό σύλλογο Έμπωνα «Ο ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ» μουσικοχορευτικής εκδήλωσης με παραδοσιακούς χορούς στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου νήσου Ρόδου στις 8 Ιουλίου 2024. Η ΠΝΑι πρόκειται να καλύψει δαπάνη για ηχοφωτιστική κάλυψη και εκτύπωση προωθητικού υλικού για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

5. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ως προς το συνολικό ποσό των 2.480,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με το Διεθνές Συμβούλιο Χορού UNESCO τμήμα Ρόδου Μουσικοχορευτικής – Αφηγηματικής – Θεατρικής και Χορευτικής Παράστασης με θέμα τα σφουγγαράδικα νησιά του Αιγαίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου νήσου Ρόδου στις 2 Ιουνίου 2024. Η ΠΝΑι πρόκειται να καλύψει δαπάνη για ηχοφωτιστική κάλυψη της εκδήλωσης.

6. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ως προς το συνολικό ποσό των 24.800,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την διοργάνωση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Επαρχείο Καλύμνου Εκδηλώσεων με σκοπό να αναβιώσουν μνήμες από την ζωή του νησιού τις παραδόσεις και την ιστορία της Καλύμνου από 29 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2024.

Οι εκδηλώσεις αφορούν:
1. Παρουσίαση έκθεσης στο ισόγειο του Επαρχιακού Μεγάρου.

2. Εκδήλωση με θέμα «ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΙΚΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ» στο Θεατράκι Χώρας Καλύμνου.

3. Πραγματοποίηση εκδήλωσης με τίτλο «ΤΟ ΠΟΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΔΩΝ».

4. Διοργάνωση παραδοσιακών αγώνων στην Ρήνα του Βαθύ Καλύμνου και

5. Αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος της «Ναυμαχίας του Γέροντα».
Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει δαπάνες για ηχοφωτιστική κάλυψη, εκτύπωση προωθητικού υλικού και αμοιβές καλλιτεχνών για τις ανάγκες των πέντε παραπάνω αναφερόμενων δράσεων.

7. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ως προς το συνολικό ποσό των 955,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την συνδιοργάνωση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με τον Παραδοσιακό Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Καλύμνου πολιτιστικής εκδήλωσης για το Πάσχα στην νήσο Κάλυμνο στις 9 Μαΐου 2024. Η ΠΝΑΙ πρόκειται να καλύψει δαπάνη για ηχητική - μουσική κάλυψη της εκδήλωσης.

8. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ως προς το συνολικό ποσό των 1.240,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την συνδιοργάνωση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με τον Σύλλογο Κασιωτών Ρόδου «Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ» εκδήλωσης για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Κάσου στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου νήσου Ρόδου την 1 Ιουνίου 2024. Η ΠΝΑι πρόκειται να καλύψει δαπάνη για ηχοφωτιστική κάλυψη της εκδήλωσης.

9. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ως προς το συνολικό ποσό των 2.232,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για την συνδιοργάνωση της ΠΝΑΙ με την Δ.Κ. Ιαλυσού δήμου Ρόδου κα το Πολιτιστικό Σωματείο «Χορόσπιτο» εκδηλώσεων εορτασμού της Πρωτομαγιάς στον λόφο Φιλερήμου νήσου Ρόδου στις 7 Μαΐου 2024. Η ΠΝΑι πρόκειται να καλύψει δαπάνη για ηχητική - μουσική κάλυψη της εκδήλωσης.

10. Έγκριση διάθεσης πίστωσης ως προς το συνολικό ποσό των 2.480,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για τη συνδιοργάνωση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με την Καλλιτεχνική Ομάδα PLENUM κα τον Δήμο Ρόδου του DANCE SUMMER CUMP RHODES 2024 στην νήσο Ρόδο από 8 έως 14 Ιουλίου 2024. Η ΠΝΑι πρόκειται να καλύψει δαπάνη για ηχητική κάλυψη εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ενοικίαση εξέδρας και εκτύπωση προωθητικού υλικού για τις ανάγκες του φεστιβάλ.

11. Έγκριση διάθεσης πίστωσης συμπληρωματικής δαπάνης ποσού 500,00 € για την δράση που αφορά συνδιοργάνωση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου με το ωδείο Ρόδου και τον δήμο Ρόδου του 14ου διεθνούς φόρουμ πιάνου Ρόδου και του διεθνούς Φεστιβάλ μουσικής τέχνης Ρόδου στη νήσο Ρόδο από 4 έως 7 Ιουλίου 2024, ως εξής: Δαπάνη 500,00 € Δαπάνη για έκδοση αεροπορικών εισιτήριων για μετακίνηση των σολίστ που συμμετέχουν στην δράση από και προς την νήσο Ρόδο.

Συμπληρωματικά επισημαίνεται ότι, εγκρίθηκε για την δράση «ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ 14ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΡΟΥΜ ΠΙΑΝΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΡΟΔΟ ΑΠΟ 4 ΕΩΣ 7 IOYΛIOY 2024», δαπάνη 3.100,00 € που αφορά την αμοιβή σολίστ και υπηρεσίες εκτύπωσης προωθητικού υλικού για τις ανάγκες του φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη