Θα αποζημιωθεί επιχειρηματίας από την Κω για τον φοίνικα που έπεσε στο μαγαζί του

Θα αποζημιωθεί επιχειρηματίας από την Κω για τον φοίνικα που έπεσε στο μαγαζί του

Θα αποζημιωθεί επιχειρηματίας από την Κω για τον φοίνικα που έπεσε στο μαγαζί του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 895 ΦΟΡΕΣ

Την αποζημίωση συμπολίτη μας επιχειρηματία αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Κω, για την καταστροφή που υπέστη στον εξοπλισμό της επιχείρησής του όταν στις 14-11-2023 φοίνικας κατέπεσε και προξένησε ζημιές κόστους 6.526,06€.

Το ιστορικό
Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου του 2023, υπήρξε πτώση δέντρου είδους ΦΟΙΝΙΚΑ (χουρμαδιά) που ήταν μέσα σε παρτέρι στον κοινόχρηστο χώρο της καφετέριας «Kamelia» το οποίο κατά την πτώση του, προξένησε σοβαρές υλικές ζημιές στην επιχείρηση.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Κω, ενώ είχε ειδοποιηθεί εγγράφως, ότι από τον Απρίλιο του 2023 παρατηρήθηκε μία ελαφριά κλήση του φοίνικα προς τα ανατολικά, για να λάβει τα μέτρα προστασίας, δεν έπραξε τα δέοντα κάτι που συνιστά σοβαρή παράλειψη αφού αποδείχθηκε ότι το δέντρο τελικά κατέπεσε.

Ο συμπολίτης μας επιχειρηματίας ο οποίος παραβρέθηκε κατά τη συζήτηση του θέματος, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου, στη Δημοτική Επιτροπή του δήμου Κω, δήλωσε: «Έχω υποβάλει αίτημα στον δήμο μόλις είδα ότι το δέντρο είχε πάρει κλίση. Το δέντρο φαινόταν έτοιμο να πέσει.

Ο κος Φρούντζας Σταύρος ήρθε και το είδε και μου είπε να βάλουμε ιμάντες αντιστήριξης. Όμως, το θέμα, έμεινε εκεί. Θα πάμε δικαστικά σε περίπτωση που απορριφθεί το αίτημά μας για αποζημίωση. Έστειλα εξώδικο. Ήμουν καθόλα νόμιμος».
Μετά τη συζήτηση του θέματος τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Κω αποφάσισαν ομόφωνα την καταβολή αποζημίωσης συνολικού ποσού 6.526,06€ στην ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΤΖΗΠΥΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε.», λόγω ζημιών σε ομπρέλες και τραπεζοκαθίσματα που προκλήθηκαν από την πτώση ενός (1) μεγάλου δέντρου, είδους ΦΟΙΝΙΚΑ (χουρμαδιά), που ήταν μέσα σε παρτέρι στον κοινόχρηστο χώρο της καφετέριας της εταιρείας με το όνομα «Kamelia» επί της Ακτή Μιαούλη 8.
Πηγή: kosnews24.gr

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ