Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 803 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους τα δύο αδέλφια και ο ξάδελφος τους που είχαν συλληφθεί στην Κάλυμνο κατηγορούμενοι για τα χάπια με κοκαΐνη που παραλάμβαναν και διακινούσαν στο νησί.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο 38χρονος Καλύμνιος κατηγορείται ότι έστελνε από τη Γερμανία όπου διαμένει (στην Κάλυμνο ήρθε για διακοπές), κάψουλες (χάπια) με κοκαΐνη τα οποία φέρονται να διαμοίραζαν στο νησί ο 33χρονος αδελφός του και ένας 36χρονος ξάδελφος τους.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 29 Απριλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου οι οποίοι έκαναν στοχευμένους ελέγχους στα σπίτια των τριών εμπλεκομένων όπου και εντόπισαν 26 κάψουλες κοκαΐνης, κάνναβη, ζυγαριά ακριβείας, βραδύκαυστο φυτίλι, πλαστά χαρτονομίσματα κ.α.

Σε βάρος των τριών ανδρών που συνελήφθησαν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις ειδικότερες μορφές της αποστολής κατ’ εξακολούθηση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε παραλαβή κατ’ εξακολούθηση, της κατοχής από κοινού, της πώλησης από κοινού και ηθικής αυτουργίας σε πώληση από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, για συμμορία και για οπλοκατοχή.

Χθες και οι τρεις συλληφθέντες, συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή, προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Κω όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, ο 38χρονος με την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ και την εμφάνιση του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στην προξενική αρχή της χώρας μας στον τόπο διαμονής του (Γερμανία) και ο 33χρονος με τον 36χρονο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία, από την έρευνα που είχαν κάνει διακριβώθηκε πως οι τρεις άνδρες είχαν συστήσει συμμορία και προέβαιναν στη διακίνηση κοκαΐνης, συσκευασμένης σε κάψουλες, που τους προμήθευε το αρχηγικό μέλος (ο 38χρονος) που διέμενε στο εξωτερικό με αποστολές από εκεί δεμάτων. Τα πακέτα φέρονται να τα παραλάμβαναν ο 36χρονος και ο 33χρονος και αφού κρατούσαν για δική τους χρήση τα υπόλοιπα θα διακινούσαν και στη συνέχεια μοιράζονταν τα χρήματα που αποκόμιζαν.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, στις 29 Απριλίου 2024 το πρωί πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καλυμνίων στοχευμένη επιχείρηση με ελέγχους και έρευνες σε κατοικίες που διέμεναν οι τρεις άνδρες αλλά και σε ένα δίκυκλο που κατείχε ο 33χρονος.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• 26 κάψουλες που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 7,8 γραμμαρίων.
• Κάνναβη (ακατέργαστη) βάρους 5,7 γραμμαρίων.
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

• 3 χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας των 100 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.
• Βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 7 εκατοστών.
• Δίκυκλο μοτοποδήλατο.

• 4 κινητά τηλέφωνα.
• Το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών, κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων και κατοχή εκρηκτικών υλών και με αυτήν οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών