Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά για τις κλοπές και τις διαρρήξεις

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά για τις κλοπές και τις διαρρήξεις

Προφυλακίστηκαν οι τρεις Ρομά για τις κλοπές και τις διαρρήξεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1261 ΦΟΡΕΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους, οι τρεις άνδρες Ρομά που κατηγορούνται ότι ήρθαν στο νησί μας για τη διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια σε χωριά της Ρόδου, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, αξίας αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ σήμερα πρόκειται να απολογηθεί η 30χρονη συγκατηγορούμενη τους.

Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 45, 22 και 23 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 30 ετών, οι οποίοι κινούνταν με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο το οποίο μάλιστα καθάρισαν προτού το επιστρέψουν, ενώ μέρος των κοσμημάτων εντοπίστηκαν στο εσώρουχο της 30χρονης!

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος από την αρμόδια εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση. Οι τρεις Ρομά, συνοδευόμενοι από το συνήγορο τους κ. Γιάννη Καλογριδάκη προσήχθησαν χθες διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος αποδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του, ισχυριζόμενος πως ήρθε στο νησί μας για άλλο σκοπό και τελικά εξαπατήθηκε και χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να ενοικιάσει το αυτοκίνητο για λογαριασμό άλλων ατόμων. Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο Ρομά ηλικίας 22 και 23 ετών, εκείνοι δήλωσαν πως δεν έχουν σχέση με την υπόθεση και πως στη Ρόδο ήρθαν αποκλειστικά και μόνο προς αναζήτηση εργασίας για τους θερινούς μήνες.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους αυτοί δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι με σύμφωνοι γνώμη αποφάσισαν και οι τρεις άνδρες να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι και έτσι θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Στο μεταξύ, αύριο πρόκειται να απολογηθεί και η 30χρονη Ρομά συγκατηγορούμενη του, η οποία διαμένει στο νησί μας και φέρεται επίσης να εμπλέκεται στην υπόθεση. Η 30χρονη εκπροσωπείται από το δικηγόρο κ. Στέλιο Αλεξανδρή.

Σημειώνεται πως στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο, το οποίο συμμετείχε τουλάχιστον σε μία κλοπή, ενώ φέρεται να ήταν αυτό που «έκοψε» τα εισιτήρια του πλοίου για τους τέσσερις Ρομά, οι οποίοι όμως τελικά δεν ταξίδεψαν αφού συνελήφθησαν προτού επιβιβαστούν στο καράβι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις άνδρες ήρθαν από την Αθήνα όπου διαμένουν αεροπορικώς στη Ρόδο στις 25 Απριλίου 2024 και μετά από συνεννόηση που φέρονται να είχαν με την 30χρονη η οποία διαμένει στο νησί μας, αποκλειστικά για τη διάπραξη κλοπών.

Μάλιστα φρόντισαν να ενοικιάσουν και αυτοκίνητο το οποίο και χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους στα χωριά της Ρόδου όπου βρίσκονταν τα σπίτια όπου θα «χτυπούσαν».

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που υπάρχουν, οι Ρομά φέρεται να «δούλεψαν» στοχευμένα. Έτσι, χρησιμοποιώντας το ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο πρωινές και μεσημεριανές ώρες στις 26 Απριλίου μετέβησαν στις περιοχές Μαλώνα, Σορωνή, Ιαλυσός και Ασκληπιείο, και εκεί από αντίστοιχες μονοκατοικίες αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά σημαντικής αξίας.

Συγκεκριμένα:
• Στη Μαλώνα εισήλθαν σε σπίτι 57χρονου, αφού παραβίασαν πιθανότατα με λοστό την πόρτα της κουζίνας και αφαίρεσαν κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 3000 ευρώ.

• Στη Σορωνή, παραβίασαν το παράθυρο κουζίνας μονοκατοικίας 60χρονου και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά, ενώ στην Ιαλυσό μπήκαν στο σπίτι 40χρονης αφού παραβίασαν την πόρτα κουζίνας και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά. Τέλος, στις 27 Απριλίου πήγαν στο χωριό Ασκληπειό στη Ρόδο και αφού παραβίασαν την πόρτα κατοικίας 41χρονης αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας άνω των 60.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και 300 δολάρια!

Οι δράστες οι οποίοι είχαν μισθώσει το αυτοκίνητο για μία ημέρα (από τις 26 έως τις 27 Απριλίου 2024) το επέστρεψαν νωρίτερα (στις 26 Απριλίου) και αφού προηγουμένως το είχαν καθαρίσει με βιολογικό πλύσιμο προκειμένου να μην υπάρχουν στοιχεία δικά τους στο μέσο με το οποίο είχαν μετακινηθεί. Στη συνέχεια, στις 27 Απριλίου 2024 οι τέσσερις Ρομά επιχείρησαν να διαφύγουν με τη «λεία» τους, από το νησί ακτοπλοϊκώς.

Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν καθώς αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, τους εντόπισαν πριν την αποβίβασή τους σε πλοίο με προορισμό τον Πειραιά και τους ακινητοποίησαν. Μάλιστα, στην κατοχή της 30χρονής βρέθηκαν, μέσα στο εσώρουχο της, πλήθος χρυσαφικών και 9.900 ευρώ.

Το χρηματικό ποσό, καθώς και μέρος των κλοπιμαίων που αναγνωρίστηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της σύστασης - συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (συμμορία) και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο, συνεργός των συλληφθέντων, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.
Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευση των υπολοίπων κατασχεθέντων, καθώς και η τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις κλοπών.

Σημειώνεται ότι, από τις αστυνομικές υπηρεσίες στο νότιο Αιγαίο έχει τεθεί σε εφαρμογή ενισχυμένο πρόγραμμα ασφάλειας και αστυνόμευσης, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στη διασφάλιση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες