I SEA - Δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Η.Ν. Κάσο

I SEA -  Δράση εθελοντικού καθαρισμού  στην Η.Ν. Κάσο

I SEA - Δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Η.Ν. Κάσο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 648 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή 29 Απριλίου με πρωτοβουλία της ΜΚΟ iSea και την υποστήριξη του Δήμου της Η.Ν. Κάσου πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντική δράση καθαρισμού στο κεντρικό λιμάνι του νησιού .

Από το βυθό του λιμένα απομακρύνθηκαν σημαντικές ποσότητες σκουπιδιών μεταξύ των οποίων και ρόδες αυτοκινήτων. Πιο συγκεκριμένα απομακρύνθηκε σημαντικός αριθμός πλαστικών μπουκαλιών(175τμχ), μεταλλικών κουτιών αναψυκτικού (75τμχ), κονσερβών (27τμχ) και γυάλινων μπουκαλιών (58τμχ).

Η δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Προσφέρω. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα από τον Μάιο του 2018, μέχρι και σήμερα, έχουν υλοποιηθεί 275 καθαρισμοί, συγκεκριμένα 139 παράκτιοι και 136 υποβρύχιοι κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν συλλεχθεί και απομακρυνθεί περισσότεροι από 88 τόνοι απορριμμάτων με σκοπό την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων και σκοπό έχει την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Με λύπη διαπιστώσαμε ότι παρά το ανοικτό κάλεσμα που απευθύναμε στους φορείς και στους πολίτες του νησιού δεν είχαμε την ανταπόκριση που θα επιθυμούσαμε. Δράσεις που συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και προάγουν την αξία του εθελοντισμού τις υποστηρίζουμε σε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί , ανταποκρινόμαστε θετικά σε κάθε κάλεσμα που μας απευθύνουν γιατί αυτές οι δράσεις στόχο έχουν να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας για εμάς και για τα παιδιά μας.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα της Κάσου την 1η Ιουνίου στην Αθήνα

Μιχάλης Ερωτόκριτος: «Με παρέμβασή μας καταφέραμε να έχουμε ένα επιπλέον δρομολόγιο “κοντοτάξιδο”»

Συνέδριο με 70 εισηγητές στην Κάσο με επίκεντρο το Ολοκαύτωμα

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Δενδροφύτευση στην Η.Ν Κάσο

Ίδρυση σχολής ξυλοναυπηγών στην Η.Ν. Κάσο

Επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗ» και ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Η.Ν. Κάσο

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»