Υποθαλάσσιος καθαρισμός του κόλπου του Αγίου Παύλου Λίνδου

Υποθαλάσσιος καθαρισμός  του κόλπου του Αγίου Παύλου Λίνδου

Υποθαλάσσιος καθαρισμός του κόλπου του Αγίου Παύλου Λίνδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1157 ΦΟΡΕΣ

Για δωδέκατη χρονιά, τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, το Καταδυτικό Κέντρο LΕΡΙΑ οργάνωσε και πραγματοποίησε καθαρισμό του βυθού του όρμου του Αγίου Παύλου στη Λίνδο με τη συμμετοχή εθελοντών αυτοδυτών από το νησί μας αλλά και πιστοποιημένους αυτοδύτες από ευρωπαϊκές χώρες που επέλεξαν το νησί για τις διακοπές τους.

Ο κόλπος του Αγίου Παύλου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα καταδυτικά σημεία του νησιού μας και σύμφωνα με στοιχεία του Καταδυτικού Κέντρου, περισσότεροι από 3.500 δύτες όλων των επιπέδων ετησίως τον επιλέγουν για καταδύσεις αναψυχής, νυχτερινές καταδύσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα κατάδυσης.

Τα γραφικά υποθαλάσσια περάσματα, το γεγονός ότι αποτελεί κάλπο αναπαραγωγής για διάφορα είδη, οι σταθερές και ασφαλείς συνθήκες που προσφέρει ο όρμος λόγω της μορφολογίας του καθώς και η εγγύτητα στη Λίνδο αποτελούν τους βασικούς λόγους που ο Άγιος Παύλος προσελκύει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του νησιού μας για κολύμβηση, ελεύθερη κατάδυση και γενικότερα θαλάσσιες δραστηριότητες.

Η πρωτοβουλία διοργανώνεται ετησίως, κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, από την καταδυτική σχολή LΕΡΙΑ, η οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή της Λίνδου και ιδιαίτερα στην παραλία του Αγίου Παύλου. Ο απαιτούμενος καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και τα απαιτούμενα υλικά, σχήματα και σκάφη διατίθενται δωρεάν από το Καταδυτικό Κέντρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η καταδυτική σχολή LΕΡΙΑ έχει υιοθετήσει τον όρμο του Αγίου Παύλου μέσω του διεθνούς προγράμματος της καταδυτικής ομοσπονδίας PADI “ADOPT THE BLUE” με σκοπό δράσεις καθαρισμού και αποκατάστασης για την προστασία του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το Καταδυτικό Κέντρο LEPIA σε ανακοίνωσή του περί της δράσεως του καθαρισμού του όρμου του Αγίου Παύλου στη Λίνδο, αναφέρει τα εξής:
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά όλους τους φίλους δύτες που συμμετείχαν και φέτος στη δράση μας, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.

Μετά την πολύ μεγάλη και αποτελεσματική δράση καθαρισμού της κεντρικής παραλίας της Λίνδου, σε συνεργασία με το Lindos Youth, με πολύ μεγάλη χαρά διοργανώσαμε τον καθαρισμό του όρμου του Αγίου Παύλου και διαπιστώσαμε ότι η συνεχής προσπάθειά μας τα τελευταία 12 χρόνια έχει μετατρέψει τον βυθό του κόλπου σε ένα από τα πλέον καθαρά και χωρίς σκουπίδια, υποθαλάσσια περιβάλλοντα.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να υπογραμμίσουμε από πλευράς μας, ότι δε θα ήταν δυνατά η περιοχή μας να προσελκύσει το ενδιαφέρον των δυτών της Ευρώπης εάν δεν υπήρχε συνεργασία και αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των τοπικών Αρχών, των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον όρμα και του πολυβραβευμένου πλέον καταδυτικού μας κέντρου.

Με τον νόμο του 2005, η πολιτεία απελευθέρωσε την κατάδυση στην Ελλάδα κι εμείς με την εμμονή μας στην ασφάλεια, την ποιότητα, την περιβαλλοντική συνείδηση και την αριστεία. Από το 2012 αναδείξαμε τον Άγιο Παύλο και τη Λίνδο σε ένα από τα 10 δημοφιλέστερα και ελκυστικότερα καταδυτικά σημεία της Ελλάδας. Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και την παροχή ασφαλών και ποιοτικών εμπειριών κατάδυσης στο νησί μας. Καλή σεζόν με υγεία, ηρεμία και ευημερία για όλους».

Διαβάστε ακόμη

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Ρόδου

Τα αποτελέσματα των εκλογών και οι ψήφοι των παρατάξεων στο ΤΕΕ - Τμήμα Δωδεκανήσου

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς διακινητές στη Σύμη - Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους

«Σάρωσε» σε βραβεία ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός

Με ήπια καιρικά φαινόμενα και λιγότερες βροχές το 2023 για τη Ρόδο

Οι ισραηλινοί κομάντος, τα κουνούπια και η μυστική αποστολή στη Ρόδο

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς