Γιάννης Πάππου: Χαμόγελα αισιοδοξίας στην αγορά της Ρόδου από την κίνηση το Πάσχα

Γιάννης Πάππου: Χαμόγελα αισιοδοξίας  στην αγορά της Ρόδου από την κίνηση το Πάσχα

Γιάννης Πάππου: Χαμόγελα αισιοδοξίας στην αγορά της Ρόδου από την κίνηση το Πάσχα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 703 ΦΟΡΕΣ

Χαμόγελα αισιοδοξίας επικρατούν στην αγορά της Ρόδου από την κίνηση των ημερών κατά τη διάρκεια του Πάσχα, αλλά και από τους ρυθμούς της τουριστικής σεζόν που ανεβαίνει κατακόρυφα μέρα με την ημέρα, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου.

Σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα κινήθηκε η αγορά της Ρόδου, τόνισε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι «Η αγοραστική κίνηση κυμάνθηκε σε πολύ καλούς ρυθμούς με πληθώρα προϊόντων και ποικιλία τιμών, τα καταστήματα εστίασης δεν είχαν διαθέσιμο τραπέζι εδώ και ημέρες και οι τιμές στην τροφοδοσία ήταν πολύ καλύτερη στη Ρόδο, από την εικόνα που εμφάνιζαν άλλες περιοχές της χώρας μέσα από τα τηλεοπτικά δίκτυα», όπως τόνισε ο κ. Πάππου.

Πρόσθεσε, ότι δόθηκε η ευκαιρία στον καταναλωτή να προμηθευτεί τα βασικά προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι και σε πολλά προϊόντα οι τιμές ήταν χαμηλότερες . «Φέτος τα άλευρα ήταν σε χαμηλότερες τιμές. Τα αμνοερίφια είχαν αύξηση 3-4% και στα συνοικιακά καταστήματα οι τιμές δεν είχαν μεγάλες αποκλίσεις.

Οι τιμές σε καμία περίπτωση δεν ήταν στο νησί της Ρόδου με αυτές που παρουσιάζονταν στα τηλεοπτικά κανάλια, που έδειχναν π.χ. 15 ευρώ το κιλό τα αμνοερίφια. Οι τιμές ήταν ικανοποιητικές. Κάποιοι έλεγχοι που θα έπρεπε να ήταν πιο έντονοι στην αγορά, δεν γίνονται για την αισχροκέρδεια.

Είμαστε η μοναδική χώρα που λειτουργούμε με υψηλούς καταλόγους λιανικής και μεγάλες προσφορές. Αν δεν αλλάξουμε και δεν πάμε στο μοντέλο που λειτουργεί η υπόλοιπη Ευρώπη, δεν πρόκειται να αλλάξουν οι τιμές. Υπάρχουν προϊόντα όπως π.χ. φρέσκο κρέας στην Ιταλία που πωλείται πιο ακριβά από την Ελλάδα. Στη Γαλλία πωλείται 1 ευρώ το λίτρο το γάλα και εδώ 1,80 ευρώ το λίτρο και με τις προσφορές το πωλούμε 1,30. Αυτά τα έχω επισημάνει αρκετές φορές και στο αρμόδιο υπουργείο», όπως είπε.

Ο κ. Πάππου πρόσθεσε ότι «Τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης είχαν ικανοποιητική κίνηση, στα εστιατόρια κ.λπ. δεν υπήρχαν διαθέσιμα τραπέζια ούτε για δείγμα εδώ και 15 ημέρες που έσφυζαν από κόσμο και δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ και τα ξενοδοχεία έχουν ικανοποιητικές πληρότητες. Το κλίμα είναι αίσιο.

Οι κρατήσεις είναι σε πολύ υψηλό βαθμό, τα μηνύματα που μας έρχονται είναι πολύ θετικά. Η τουριστική αγορά θα μας προτιμήσει και φέτος και είναι στο χέρι μας να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη και να καταφέρουμε να έχουμε επαναλαμβανόμενο τουρισμό.

Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον Α’ και Β’ βαθμό με τη στήριξη και υποστήριξη και από τους άλλους βαθμούς. Στη δική μας περιφέρεια καταφέραμε κάτι το μοναδικό, να συνεργαζόμαστε για οποιοδήποτε θέμα, πρόβλημα, ή πρόκληση μάς προκύψει.

Καταφέραμε τον μέγιστο βαθμό συνεργασίας που δεν ήταν κάτι συγκυριακό μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι πολύ θετικά τα μηνύματά μας. Οι αφίξεις για την εποχή είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό και οι πληροφορίες που έρχονται για τις επόμενες εβδομάδες μας γεμίζουν αισιοδοξία».

Ερωτηθείς ο κ. Πάππου για την αντιφατική εικόνα να είναι γεμάτα όλα τα καταστήματα π.χ. υγειονομικού ενδιαφέροντος και από την άλλη να διαμαρτύρεται ο κόσμος για την ακρίβεια, απάντησε ότι: Αυτό χρειάζεται να συγκροτήσουμε μία ομάδα ειδικών να μας εξηγήσουν. Κι εγώ όπως κι άλλοι κάτοικοι του νησιού, πώς γίνεται να βλέπουμε υπερβολική κίνηση στο νησί και από την άλλη να διαμαρτύρεται ο κόσμος π.χ. για την τιμή της βενζίνης;

Ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει. Είναι και το άλλο θέμα βέβαια αναφορικά με την αυξημένη κίνηση στους δρόμους που πολλοί αναρωτιούνται πού πηγαίνουν όλοι αυτοί: Εδώ είναι πολύ ανεπτυγμένη η επιχειρηματικότητα. Ο κόσμος θα χρησιμοποιήσει το όχημα για να πάει και στη δουλειά, όπου εργάζεται γι’ αυτό και υπάρχει υπερβολική κίνηση».

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21 Μαΐου

Κινητοποιούνται πόροι 2 δισ. ευρώ για ΑΠΕ σε νησιά

Συνελήφθησαν δύο άτομα στη Ρόδο για κακομεταχείριση ζώου

Απονομή Επαίνων & Βραβείων: Βιβλιοπεριπέτειες – Μικροί Λογοτέχνες

Γ. Νικητιάδης: Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην πλήρη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Ρόδου

Τα αποτελέσματα των εκλογών και οι ψήφοι των παρατάξεων στο ΤΕΕ - Τμήμα Δωδεκανήσου

Χειροπέδες σε δύο αλλοδαπούς διακινητές στη Σύμη - Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους